Alimentation en France et en République tchèque Le dîner – les cafés – produits laitiers.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Article partitif – dělivý člen
Advertisements

FUTUR PROCHE Ester Maternová.
Logement - révision Francouzština Autor: Mgr. Dagmar Mynářová
Ester Maternová. L´article définiLELALES L´article indéfiniUNUNEDES L´article contractéDUDE LADES AUA LAAUX.
Passé composé Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Qui / Que Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Article partitif Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Enigmes Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro.
Subjonctif présent Francouzština Autor: Mgr. Dagmar Mynářová
Images superbes et très émouvantes..., un gamin qui sait parler aux marmottes! Krásné a velmi dojemné obrázky …, kluk, který ví, jak mluvit se svišti!
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr.Anzhela Sabadosh NÁZEV:VY_32_INOVACE_07B_07_Bretagne TEMA:Civilisation ČÍSLO.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ On se salue, on se présente Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je fais les achats Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je fais la cuisine, je vais au resto Autor: Mgr.
PETIT DÉJEUNER RESTAURANT FRUITS ET LÉGUMES. SNÍDANĚ RESTAURACE OVOCE A ZELENINA.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ J´ai le temps libre Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je suis passionné de l´art Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr.Anzhela Sabadosh NÁZEV:VY_32_INOVACE_07B_08_Île_de_France TEMA:Civilisation.
Comment les jeunes passent-ils leur temps libre en République Tchèque?/Jak tráví volný čas mládež v České republice? Rédactrices/Vytvořily: Cécile Saffroy,
Projet Nancy-Brno Alimentation, restauration, hôtellerie Jak se jí ve Francii, jak se jí u nás.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je suis au travail Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
P ROJET COMMUN SUR L ’ ALIMENTATION EN R ÉPUBLIQUE T CHÈQUE ET EN F RANCE ( – )
PRÉSENTATION: Le petit déjeuner, les fruits et légumes, la recette et les restaurants Thibault, Michal, Stáňa, Elise, Dáša, Coline, Marion, Lucie.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je me lève à 6 heures Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
PROJET NANCY – BRNO 2011 Le déjeuner, la cantine, la viande et la charcuterie.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je tiens le dialogue Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Ukládání potravin VY_32_INOVACE_2C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
PÁTEK Polévka Čínská hovězí 20,- Kč Polévka Zelňačka 25,- Kč.
Les musées à Paris Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření Ročník3.,
Le Lycée Carnot de Dijon Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast La vie en France Datum vytvoření Ročník4.
Les commerces Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření RočníkSekunda,
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Anzhela Sabadosh NÁZEV:VY_32_INOVACE_07B_02_la_boisson TEMA:Civilisation ČÍSLO.
Milan Kundera Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFrankofonie Datum vytvoření Ročník3., 4. ročník.
PONDĚLÍ Polévka Hovězí po italsku 20,- Kč Polévka Houbový krém 25,- Kč.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Téma: Les boissons VY_32_INOVACE_292.
Francouzská kuchyně la cuisine franÇaise
GE - Vyšší kvalita výuky
Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky
francouzské svátky les fÊtes franÇaises
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
Madagaskar Stehlíková Lucie 6.B.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Téma: À la table VY_32_INOVACE_297.
12.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
VERLAN Tematická oblast Slovní zásoba Datum vytvoření Ročník
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
10. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:
La galette des rois Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření
Výchova přirozeného zdravi
La météo Tematická oblast Vocabulaire Datum vytvoření Ročník
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Les Incas Les fils du Soleil Dlouho po Babylonu Velké Čínské zdi
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:
Chaque année, le château de Beloeil offre à tous les passionnés de la beauté, un moment inoubliable digne des plus beaux contes de fées. La demeure princière.
C´est une photo de mariage de mes parents.
AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_33_ ZDRAVÁ VÝŽIVA
Les activités quotidiennes
14.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Jídelníček od 4. do 8. března 2019 změna jídelníčku je možná
Transkript prezentace:

Alimentation en France et en République tchèque Le dîner – les cafés – produits laitiers

Le dîner en République tchèque On mange un plat et parfois un dessert Les plats ne sont pas les mêmes qu’en France: on mange beaucoup de fromage (p.ex. des brocolis au fromage); du bœuf, du poulet, du poisson et du porc On ajoute des fruits comme sauce avec la viande Parfois, on mange de la soupe, mais c’est assez rare Comme dessert, il y a le gâteau au fromage blanc avec des prunes

Večeře v České republice Podává se vařené jídlo a někdy i zákusek Jídla nejsou stejná jako ve Francii: jí se hodně sýr (brokolice se sýrem), hovězí, vepřové, kuřecí a ryba Do omáčky k masu se přidává ovoce Někdy se podává i polévka, ale jen zřídka Jako zákusek může být tvarohový koláč se švestkami

Le salon de thé et le café Par leur ambiance, les cafés ressemblent aux bars en France Ici, les gens passent leur temps libre: c’est un lieu de rencontre On y va généralement en fin d’après-midi ou le soir Les cafés de Brno ont une grande histoire, beaucoup sont un bijou d’architecture (voir café Zeman) Aux cafés, on sert un café italien excellent (piccolo, cappuccino, expresso) Dans les salons de thé, on peut déguster des thés venant du monde entier

Čajovny a kavárny Prostředím se podobají barům ve Francii Lidé zde tráví svůj volný čas: je to místo k setkávání Lidé sem chodí většinou pozdě odpoledne nebo večer Brněnské kavárny mají velkou historii a některé z nich jsou architektonické skvosty (viz Zemanova kavárna) V kavárnách je k dostání skvělá italská káva (piccolo, cappuccino) V čajovnách můžete ochutnat čaje z celého světa

Produits laitiers: achat On peut acheter tous les types de produits qu’on connaît en France: du lait pasteurisé, des yaourts, des fromages (même si les fromages français sont inimitables!) On peut en acheter au supermarché, les épiceries qu’on a en France n’existent presque pas

Mléčné výrobky - nákup Je možné koupit všechny druhy mléčných výrobků, které známe z Francie: pasterované mléko, jogurty, sýry (i když francouzské sýry jsou nenapodobitelné!) Mléčné výrobky jsou k dostání v supermarketech: typické francouzské obchody s potravinami tu téměř nejsou

Produits laitiers – préparation et consommation On mange beaucoup de yaourt (au fruits, au chocolat) surtout pour le petit déjeuner et à 10h. Les enfants boivent beaucoup de lait avec du cacao. On mange du lait avec des céréales pour le petit déjeuner. A la campagne on fait soi-même ses yaourts. On mange beaucoup de fromage.

Mléčné výrobky – příprava a konzumace Jí se hodně jogurty (s ovocem, s čokoládou), hlavně na snídani a na svačinu. Děti pijí hodně mléko s kakaem. Na snídani se také jí mléko s cereáliemi. Lidé na venkově si vyrábějí vlastní jogurty. Jí se hodně sýry.