Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen."— Transkript prezentace:

1 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.3 Z9_ 13 Téma : Mezinárodní organizace Ročník : 9. Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Prezentace seznámí žáky s nejvýznamnějšími mezinárodními organizacemi a jejich hlavními cíli. Pracovní listy slouží k opakování tématu. Materiál byl určen pro interaktivní tabuli. Pro vyplnění pracovních listů lze využívat funkce pera. Pracovní listy se dají použít i tištěné na papíře. Kde je možnost připojení více myší, lze využít systém Multiple-Mouse k soutěži mezi žáky. Cílová skupina: 9.ročník

3 Mezinárodní organizace

4 OSN Organizace spojených národů (OSN) Organizace spojených národů (OSN) Členy jsou téměř všechny státy světa, to je téměř 200 členů. Členy jsou téměř všechny státy světa, to je téměř 200 členů. Cílem OSN je zachování mezinárodního míru a bezpečnosti a zajištění mezinárodní spolupráce. Cílem OSN je zachování mezinárodního míru a bezpečnosti a zajištění mezinárodní spolupráce. Hlavním sídlem OSN je New York, Ženeva a Vídeň. Hlavním sídlem OSN je New York, Ženeva a Vídeň.

5 Červený kříž Humanitární mezinárodní nezisková organizace. Humanitární mezinárodní nezisková organizace. Poskytuje humanitární pomoc a lékařskou péči. Poskytuje humanitární pomoc a lékařskou péči. Motto - „the power of humanity“ (síla lidskosti). Motto - „the power of humanity“ (síla lidskosti). Větven do národních celků, společně s organizací Červený půlměsíc(v arabských zemích). Větven do národních celků, společně s organizací Červený půlměsíc(v arabských zemích). Celkem ve 185 státech světa. Celkem ve 185 státech světa. Hlavním sídlem je š výcarsk á Ženeva. Hlavním sídlem je š výcarsk á Ženeva.

6 UNICEF Dětský fond Organizace spojených národů. Dětský fond Organizace spojených národů. Částí Organizace spojených národů. Částí Organizace spojených národů. Zabývá se ochranou a zlepšováním životních podmínek dětí a podporou jejich všestranného rozvoje. Zabývá se ochranou a zlepšováním životních podmínek dětí a podporou jejich všestranného rozvoje. Sídlí v New Yorku. Sídlí v New Yorku. Organizuje mimo jiné Miss panenka. Organizuje mimo jiné Miss panenka.

7 NATO Severoatlantická aliance. Severoatlantická aliance. Euroatlantická vojenská obranná organizace. Euroatlantická vojenská obranná organizace. Založena 4. dubna 1949 podpisem Washingtonské smlouvy. Založena 4. dubna 1949 podpisem Washingtonské smlouvy. Sídlo v Bruselu. Sídlo v Bruselu. Má 28 členů. Má 28 členů.

8 EU Evropská unie. Evropská unie. Hospodářské společenství. Hospodářské společenství. 27 evropských států s 500 miliony obyvatel. 27 evropských států s 500 miliony obyvatel. Cílem EU je vytvoření společného trhu a hospodářské a měnové unie, podpora rozvoje a růstu hospodářství, zaměstnanosti, konkurenceschopnosti a zlepšování životní úrovně a kvality životního prostředí. Cílem EU je vytvoření společného trhu a hospodářské a měnové unie, podpora rozvoje a růstu hospodářství, zaměstnanosti, konkurenceschopnosti a zlepšování životní úrovně a kvality životního prostředí. EU má sídlo v Bruselu. EU má sídlo v Bruselu.

9 O děti se zajímá: Unesco Unicef OSN

10 Chránit členské státy má: OSN NATO EU

11 Humanitární pomoc poskytuje: EU NATO Červený kříž

12 Ilustrace – www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen."

Podobné prezentace


Reklamy Google