Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov."— Transkript prezentace:

1 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : leden 2012 Datum : leden 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.5 Z7_ 20 Název :VY_52_INOVACE_5.2.5 Z7_ 20 Téma : Zakavkazsko Ročník : 7. Téma : Zakavkazsko Ročník : 7. Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.3068 Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Prezentace umožní žákům vytvoření reálné představy o Zakavkazsku. Žáci se seznámí s přírodou, specifickými charakteristikami hospodářství a charakterem kultury dané oblasti, pracovní list slouží k opakování učiva. Materiál byl určen pro interaktivní tabuli. Pro vyplnění pracovních listů využívá i funkce pera. Pracovní listy však lze využít také tištěné na papíře. Kde je možnost připojení více myší, lze využít systém Multiple-Mouse k soutěži mezi žáky. Prezentace umožní žákům vytvoření reálné představy o Zakavkazsku. Žáci se seznámí s přírodou, specifickými charakteristikami hospodářství a charakterem kultury dané oblasti, pracovní list slouží k opakování učiva. Materiál byl určen pro interaktivní tabuli. Pro vyplnění pracovních listů využívá i funkce pera. Pracovní listy však lze využít také tištěné na papíře. Kde je možnost připojení více myší, lze využít systém Multiple-Mouse k soutěži mezi žáky. Cílová skupina: 7.ročník Cílová skupina: 7.ročník

3 Zakavkazsko

4 Gruzie Tbilisi manganvinná réva, květiny- parfémydlouhověkostAbcházie, Osetie

5 Kavkaz

6 Arménie Jerevan diamanty, měďfíky, ořechy, granátová jablkaSevan

7

8 Ararat

9 Ázerbajdžán Baku ropa – chem., textilní, potravinářskýislámNáhorní Karabach

10 Kaspické moře

11 Co se v Gruzii nepěstuje? slunečnice vinná réva banány

12 Hlavní město Ázerbajdžánu je: Baku Jerevan Tbilisi

13 V Zakavkazsku nejsou problémy v oblasti: Abcházie Dagestán Náhorní Karabach

14 V Arménii leží jezero: Sevan Bajkal Balchaš

15 Citace: AUTOR NEUVEDEN. wikipedie.org [online]. [cit. 17.10.2011]. Dostupný na WWW:. HERETIQ. wikipedie.org [online]. [cit. 17.10.2011]. Dostupný na WWW:. ANDREW BEHESNILIAN. wikipedie.org [online]. [cit. 17.10.2011]. Dostupný na WWW:. SAHRAZAD. wikipedie.org [online]. [cit. 17.10.2011]. Dostupný na WWW:.


Stáhnout ppt "Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov."

Podobné prezentace


Reklamy Google