Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ CYKLUS S PŘEDEM DANÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ – SOUČIN POMOCÍ SOUČTU Vytvořila: RNDr. Ivanka Dvořáčková Gymnázium K. V. Raise,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ CYKLUS S PŘEDEM DANÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ – SOUČIN POMOCÍ SOUČTU Vytvořila: RNDr. Ivanka Dvořáčková Gymnázium K. V. Raise,"— Transkript prezentace:

1 ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ CYKLUS S PŘEDEM DANÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ – SOUČIN POMOCÍ SOUČTU Vytvořila: RNDr. Ivanka Dvořáčková Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova 55 březen 2013

2 Vytvořte a) algoritmus pro výpočet součinu dvou přirozených čísel A, B pomocí součtu, b) přepište algoritmus do programovacího jazyka Pascal, c) spusťte program Free Pascal, nastavte složku pro ukládání souboru do určeného místa, d) vytvořte nový soubor a uložte pod názvem soucinab do určené složky, e) přepište do počítače vytvořený program a odlaďte jej, f) ve zbývajícím čase uživatelsky vylepšete (např. barvy apod.), případně vytvořte v počítači jiný způsob. Součin pomocí součtu

3

4

5 program SOUCIN_POMOCI_SOUCTU; uses CRT; var A, B, N, I: integer; begin clrscr; writeln (’ * * * SOUČIN ČÍSEL POMOCÍ SOUČTU * * * ’); write (’Zadej dvě přirozená čísla A, B: ’); readln (A, B); S := 0; for I := 1 to A do S := S + B; writeln (’Součin je ’, S : 1, ’. ’); readkey end.

6 program SOUCIN_POMOCI_SOUCTU; uses CRT; var A, B, N, I: integer; begin clrscr; writeln (’ * * * SOUČIN ČÍSEL POMOCÍ SOUČTU * * * ’); write (’Zadej dvě přirozená čísla A, B: ’); readln (A, B); S := 0; for I := 1 to B do S := S + A; writeln (’Součin je ’, S : 1, ’. ’); readkey end.

7 Použité zdroje HUBKA, J. a L. SILVERIO. Sbírka příkladů ze základů programování. Krajský pedagogický ústav Hradec Králové: Sdružení uživatelů počítačů JSEP a SMEP Hradec Králové, 1988. Všechny grafické prvky a obrázky algoritmů jsem vytvořila sama s využitím volně šiřitelného programu Open Office.


Stáhnout ppt "ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ CYKLUS S PŘEDEM DANÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ – SOUČIN POMOCÍ SOUČTU Vytvořila: RNDr. Ivanka Dvořáčková Gymnázium K. V. Raise,"

Podobné prezentace


Reklamy Google