Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

BudíkBudík Budík je volně šiřitelný osobní organizér. Slouží pro osobní organizaci času, úkolů, kontaktů, poznámek a obecně údajů uživatele, které uchovává.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "BudíkBudík Budík je volně šiřitelný osobní organizér. Slouží pro osobní organizaci času, úkolů, kontaktů, poznámek a obecně údajů uživatele, které uchovává."— Transkript prezentace:

1 BudíkBudík Budík je volně šiřitelný osobní organizér. Slouží pro osobní organizaci času, úkolů, kontaktů, poznámek a obecně údajů uživatele, které uchovává v uživatelském diáři.

2 Jeho hlavní náplní je organizování vašeho času. Konkrétně se jedná o psaní všech možných poznámek a činností, které si můžete přehledně uspořádat do kalendáře podle nejrůznějších priorit. Budík vás na ně pak v průběhu dne, týdne či několika měsíců upozorňuje vámi vybranými zvukovými signály, textem apod.

3

4 Vlastnosti Kalendář - denní, týdenní, měsíční a roční přehled Akce, schůzky, události a výročí s možností opakování a připomínání Seznam úkolů - zpožděné, současné, budoucí a dokončené úkoly Poznámky - přehledné řazení do složek Kontakty - údaje osob a skupin, základní a volitelné položky Pro rychlé přepínání mezi jednotlivými stránkami programu slouží pracovní lišta Důležitost a bezpečnost dat - priority a stupně utajení, možnost aktivace hesla Hlídací režim - ukrytí programu a běh na pozadí Možnosti automatické aktivace připomenutí a deaktivace při nečinnosti Budík je primárně určen pro operační systémy Windows 95 a 98, bez větších potíží však pracuje i v novějších systémech (Windows NT, 2000, XP).

5 Program je určen pro středně náročné uživatele, kteří se nespokojí s pouhými utilitami pro nastavení alarmu nebo s nálepkami na ploše, ale na druhou stranu zase nechtějí zápasit s rozsáhlými aplikacemi typu MS Outlook. Budík je osobní organizér, proto nepodporuje sdílení dat více uživateli (tzv. pracovní skupiny). O to více dbá o bezpečnost osobních dat. Hlavními cílovými skupinami uživatelů tedy budou patrně studenti, zaměstnanci malých firem a lidé používající počítač v domácnosti. Budík je k dispozici pouze v české verzi, a je tedy určen pro české uživatele. Slovenští uživatelé mohou v současnosti používat lokalizované slovenské svátky. (Používat ho mohou samozřejmě také lidé z jiných zemí, ovšem v některých případech si budou muset zvyknout například na odlišné uspořádání týdne či jiný formát reprezentace času apod.) Budík však rozhodně není kopií některé z těchto aplikací, ale snaží se řešit organizaci osobních dat vlastním způsobem a z ostatních aplikací přebírá pouze osvědčené a mezi uživateli oblíbené prvky a funkce (např. dělení dat na akce, úkoly, poznámky a kontakty, zobrazování časových přehledů, připomínání,...). Hlavní výhodou oproti zahraničním programům je bezproblémové použití v českém prostředí. V současné době vzniká nová verze programu, nazvaná Budiik. Hlavními novinkami by měly být nejrůznější možnosti sdílení a práce v rámci skupin (client-server), synchronizace dat, snadná lokalizace a větší provázanost s operačním systémem při zachování jednoduchosti, rychlosti a uživatelské přívětivosti. Více informací naleznete na stránkách http://budiik.sf.net.http://budiik.sf.net


Stáhnout ppt "BudíkBudík Budík je volně šiřitelný osobní organizér. Slouží pro osobní organizaci času, úkolů, kontaktů, poznámek a obecně údajů uživatele, které uchovává."

Podobné prezentace


Reklamy Google