Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Internetový (webový) prohlížeč. Druhy prohlížečů 1. byl v roce 1993 NCSA Mosaic Následovaly další … Netscape 1.0 Netscape 2.0 Netscape 3 Gold Zdroj:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Internetový (webový) prohlížeč. Druhy prohlížečů 1. byl v roce 1993 NCSA Mosaic Následovaly další … Netscape 1.0 Netscape 2.0 Netscape 3 Gold Zdroj:"— Transkript prezentace:

1 Internetový (webový) prohlížeč

2 Druhy prohlížečů 1. byl v roce 1993 NCSA Mosaic Následovaly další … Netscape 1.0 Netscape 2.0 Netscape 3 Gold Zdroj: http://browsers.evolt.orghttp://browsers.evolt.org Stránka Seznam.cz z roku 1996 očima tří prohlížečů Netscape 4.03

3

4

5

6

7 Současný Seznam.cz a novější verze prohlížeče Netscape Netscape verze 4.03, 4.73

8

9

10 NeoPlanet Opera

11

12

13 Mozilla Konqueror Nejen v Linuxu …Typický Linuxový prohlížeč, souborový manažer apod. v jednom

14 Prohlížeč budoucnosti? Nyní nejrozšířenější produkt Mozilly: Mozilla Firefox 1.5

15

16

17 Galeon – rychle pod Linuxem

18 Links a Lynx – textový prohlížeč?! (Linux)

19 Microsoft Internet Explorer MS IE 3.0 – ukázka lišty nástrojů (ze skinu Neoplanetu) MS IE 6MS IE 5

20

21 Microsoft Internet Explorer 7 (beta 1) - chodí i na Windows XP (legálních!) - instalace nahradí stávající IE 6 - solidní práce s taby (záložkami, oušky) - podpora čtení RSS kanálů - není vylepšena podpora CSS! - už umí poloprůhledné PNG (zázrak?:) - vylepšena bezpečnost Závěr – velmi rozporuplný na dlouho očekávanou novou verzi..

22 Nadstavby Internet Exploreru MyIE2 Maxthon

23 Nadstavby Internet Exploreru Avant Browser

24 Jedna nová alternativa K-Meleon – jeho mottem je být jako Firefox a být nenáročným prohlížečem, například pro starší počítač

25 Internet na MacIntoshi bez Microsoft IE.. Safari – prohlížeč na počítačích MacIntosh (oper. systém MacOS X)

26 Jaký prohlížeč zvolit? Internet Explorer? Jeho nadstavby? Mozillu Firefox? Operu? Netscape? … Jestliže používáme Windows, je jejich součástí Internet Explorer. Výhodou tedy je, že se nemusíme o nic starat a na web se dostaneme hned. Jenže prohlížeč se léta nevyvíjel a není tedy tak uživatelsky příjemný a nepodporuje řadu moderních webových technologií. Známou nevýhodou IE je jeho snadná napadnutelnost – daň za jeho velkou rozšířenost a pomalou snahu opravovat chyby. Pokud Internet Explorer alespoň vylepšíme o některou z nadstaveb, získáme z něj bezpečnější a uživatelsky příjemnější prohlížeč. Druhou možností bude počkat na připravovanou verzi číslo 7. Otázkou je, proč čekat a proč instalovat nadstavbu, když je tu možnost nainstalovat stejně tak již hotový plnohodnotný prohlížeč jiný. Zde nás v první řadě musí potěšit Opera a Firefox. Soudit který je lepší je obtížné, je to věc zvyku. Firefox má řadu rozšíření a lze si jej proto přizpůsobit k obrazu svému. Rychle se vyvíjí a je dnes druhým nejoblíbenějším prohlížečem. Balík Mozilla, obsahující nejen prohlížeč, ale i např. mailový klient, je již poměrně velkou aplikací pro běžného uživatele, který potřebuje jen jít na web. Totéž platí pro nový Netscape, jenž z Mozilly vychází. Netscape je však historicky nejvýznamnějším prohlížečem, který stojí za zmínku svou jasnou dominancí v polovině 90. let 20. století.


Stáhnout ppt "Internetový (webový) prohlížeč. Druhy prohlížečů 1. byl v roce 1993 NCSA Mosaic Následovaly další … Netscape 1.0 Netscape 2.0 Netscape 3 Gold Zdroj:"

Podobné prezentace


Reklamy Google