Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu: VY_32_INOVACE_VYT_1311 Úvod do funkcí Autor: Martin Votava Anotace: žák si uvědomuje možnost využití funkcí, zná několik způsobů jejich zadávání a orientuje se v nápovědě Metodika: prezentace slouží jako podpora přednášky Datum vytvoření: říjen 2012

2 Co jsou to funkce a jejich dělení Funkce se používají ve výpočtech, tedy ve vzorcích a jsou v podstatě sledem konkrétních operací s daty pojmenovaným jediným určujícím jménem. Například funkce PRŮMĚR (namísto sečtení a dělení). Dělí se do několika kategorií (například statistické, matematické, logické, pro práci s datem a časem, pro práci s textem, finanční a další).

3 Jak zadávat funkce Způsobů je několik. Zapsáním ručně do vzorce, včetně všech parametrů. Zde je nutné si syntaxi pamatovat nebo ji mít někde zapsanou.

4 Jak zadávat funkce Jednodušší je použít průvodce vložením funkce Nebo funkci vložit z karty Vzorce z jedné z mnoha nabídek kategorií funkcí.

5 Průvodce vložením funkce Funkci můžeme vyhledat nebo zvolit kategorii a funkci vyhledat. Užitečná nápověda.

6 Průvodce vložením funkce Po zvolení funkce z výběru přichází její upřesnění. Povinné parametry jsou nadepsány tučně. Nejsme-li si jisti, nápověda nebo stručný popis pomůže.

7 Nápověda Systém nápovědy je v Excelu velmi dobře zpracovaný. Funkce jsou velmi slušně a bohatě popsány. Nápověda obsahuje mimo jiné i kopírovatelné Příklady k funkcím.

8 Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem nejen k maturitě - díl 1. 6. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, s.r.o., 2006. ISBN 80-86686-60-4. Nápověda Microsoft Office 2010. Všechny obrázky jsou screenshoty (nebo jejich části) z prostředí MS Office a MS Windows.


Stáhnout ppt "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google