Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FUNKCE 16. Nepřímá úměrnost – zadání funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FUNKCE 16. Nepřímá úměrnost – zadání funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z"— Transkript prezentace:

1 FUNKCE 16. Nepřímá úměrnost – zadání funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z http://www.oazmoodle.cz/moodle/. Provozuje OA a SZeŠ Bruntál.http://www.oazmoodle.cz/moodle/

2 1.Studenti jedné třídy gymnázia se rozhodli vysadit 150 mladých stromků v části zničeného lesa. Kolik stromků musí každý z nich průměrně vysadit, bude-li pracovat a)10; b)19; c)všech 32 studentů. 2.Určete funkci vyjadřující funkční závislost počtu stromků, které musí vysadit průměrně jeden student na počtu přítomných studentů.

3 1.Řešení a) počet stromků ……………………………..… 150 počet studentů ……………………….……… 10 počet stromků na jednoho studenta ………. n Jeden student musí vysázet 15 stromků.

4 1.Řešení b) obdobné jako řešení a) a stejně tak i řešení pro c).

5 2. Řešení počet stromků ……………………………..… 150 počet studentů (proměnná).……….……… x počet stromků na jednoho studenta ………. n

6 3. Vzdálenost mezi dvěma městy je 560 km. Za jak dlouho urazí tuto vzdálenost auto, které jede průměrnou rychlostí 85 km/h? 4. Najděte funkci, která udává, jak závisí doba jízdy auta mezi dvěma městy na jeho průměrné rychlosti a sestrojte graf.

7 3. vzdálenost ……………………………. 560 km rychlost ……………………………….. 85 km/h doba jízdy …………………………….. t Auto urazí danou vzdálenost za 6 hodin a 36 minut.

8 3. vzdálenost ……………………………. 560 km rychlost (proměnná).……………….. v doba jízdy …………………………….. t

9 v t Zápornou větev nerýsujeme, čas ani rychlost nedosahují záporných hodnot.

10 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Šablona číslo: III/2/1/MAT/56 Předmět: Matematika Anotace: Prezentace je zaměřena na nepřímou úměrnost Autor: Mgr. Jitka Kusendová Jazyk: čeština Očekávaný výstup: napíše předpis funkce Klíčová slova: nepřímá úměrnost Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: střední odborná škola Typická věková skupina: 16 – 18 let Celková velikost: 740 kB


Stáhnout ppt "FUNKCE 16. Nepřímá úměrnost – zadání funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z"

Podobné prezentace


Reklamy Google