Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kreslení hrdinové FANTASTICKÁ ČTYŘKA X-MEN BATMAN KAPITÁN AMERIKA HULK

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kreslení hrdinové FANTASTICKÁ ČTYŘKA X-MEN BATMAN KAPITÁN AMERIKA HULK"— Transkript prezentace:

1 Kreslení hrdinové FANTASTICKÁ ČTYŘKA X-MEN BATMAN KAPITÁN AMERIKA HULK
FLASH IRON MAN SUPERMAN THOR SPIDER-MAN

2 BATMAN Bob Kane a Bill Finger jsou jeho tvůrci.
Postava Batmana se poprvé objevila v květnu roku 1939 a to v komiksové sérii Detective Comics. V roce 1943 přišel první hraný seriál o Batmanovi. Velké popularity se dočkal až hraný seriál z roku 1966 ( 120 epizod). V hl. roli se zde objevil Adam West. Následně začaly vznikat další animované a hrané seriály a filmy. Dosud posledním hraným filmem je Temný rytíř povstal z roku 2012 Bob Kane a Bill Finger jsou jeho tvůrci.

3 BATMAN Schopnosti: Mistr bojových umění, šermíř, akrobat, taktik
Výborné pozorovací schopnosti Cvičený počítačový hacker Používá high–tech vybavení, zbraně a brnění Alter ego Bruce Wayne

4 FLASH Flash se poprvé objevil v roce 1940 ve stejnojmenném komiksu Flash Comics #1. Mimo animovaných seriálů se s ním můžete setkat v hraném seriálu The Flash z roku 2014. Jeho tvůrci jsou Gardner Fox a Harry Lampert.

5 FLASH Schopnosti: Super rychlost Nadpřirozené reflexy Procházení zdmi
Cestování časem Schopnost rychlé regenerace Alter ega: Jay Garrick, Barry Allen, Wally West a Bart Allen

6 HULK Poprvé se objevil v komiksové knize z roku 1962 a stejně jako další hrdinové se dočkal svých hraných a animovaných filmů i seriálů. Dosud nejnovějším hraným filmem je Neuvěřitelný Hulk z roku 2008 a z roku 2010 animovaný film s názvem Hulk na neznámé planetě. Tvůrci jsou Stan Lee a Jack Kirby

7 HULK Schopnosti: Jeho síla vzrůstá s hněvem.
Odolnost proti zranění. Dokáže se rychle uzdravovat. Bruce Banner se mění v Hulka.

8 IRON MAN Tento hrdina přišel na svět v roce V animovaném filmu se objevil v roce 2007 a o rok později ho ztvárnil Robert Downey, Jr. ve filmu s názvem Iron Man. Nejnovější film s Iron Manem pochází z roku 2013 Postavu vymyslel Stan Lee a výtvarně ji ztvárnil Don Heck a Jack Kirby.

9 IRON MAN Schopnosti: Velmi inteligentní.
Díky svému brnění je supersilný, umí létat a je těžce vyzbrojen. Alter ego Anthony Edward Stark

10 Stvořili jej Joe Simon a Jack Kirby.
KAPITÁN AMERIKA Poprvé se objevil v komiksové knize Captain America Comics #1 roku Svého hraného seriálu se tento superhrdina dočkal v roce Nejnovější hraný film pochází z roku 2014 s názvem Captain America: Návrat prvního Avengera. Stvořili jej Joe Simon a Jack Kirby.

11 V boji využívá svůj štít Alter ego Steven Rogers
KAPITÁN AMERIKA Schopnosti: Mistr bojových umění Taktik, střelec V boji využívá svůj štít Alter ego Steven Rogers

12 SPIDER-MAN Poprvé se objevil v komiksu Amazing Fantasy #15 v roce Vlastního komiksu se dočkal o rok později. Mimo komiksové stránky se s ním můžeme setkat v několika animovaných seriálech a filmech. Nejnovější hraný film z roku 2014 se jmenuje Amazing Spider-Man 2. Jeho autoři jsou Stan Lee a Steve Ditko.

13 SPIDER-MAN Schopnosti: Udrží se téměř na všech typech povrchů.
Supersilný s léčivým faktorem. Vystřeluje odolné pavučiny. Má pavoučí šestý smysl. Alter ego Peter Benjamin Parker

14 SUPERMAN Jeho první komiksové dobrodružství pochází z roku 1938, ale byl vymyšlen o několik let dříve. Stejně jako ostatní superhrdinové má Superman několik hraných i animovaných seriálů a filmů. Nejnovějším hraným filmem je z roku 2013 Muž z oceli. Stvořili jej Jerry Siegel a Joe Shuster.

15 Umělec Dusty Abell překreslil všechny podoby Supermana od jeho počátků.

16 SUPERMAN Schopnosti: Nadlidská síla, rychlost, nezranitelnost.
Umí létat. Využívá mrznoucí dech, rentgenové a laserové oči. Alter ego Clark Kent

17 THOR Jeho dobrodružství začalo v komiksové knize Journey into Mystery #83 roku Hraný film pojmenovaný po této postavě pochází z roku Ten nejnovější pak z roku 2013 s názvem Thor: Temný svět. Život mu vdechli Stan Lee, Larry Lieber a Jack Kirby.

18 THOR Schopnosti: Nadlidská síla, odolnost, vytrvalost, dlouhověkost.
Manipulace s počasím a blesky. Umí létat.

19 Stan Lee a Jack Kirby jsou autory tohoto týmu.
Je fiktivní tým superhrdinů, jejichž příběhy vydává nakladatelství Marvel a to od roku Nové filmové zpracování přijde do kin v tomto roce. Superhrdinové tohoto týmu získali své schopnosti, když byli na misi ve vesmíru vystaveni záření. FANTASTICKÁ ČTYŘKA Stan Lee a Jack Kirby jsou autory tohoto týmu.

20 Členové týmu: Reed Richard (Mister Fantastic) Susan Storm
(Invisible Woman) Johny Storm (Human Torch) Benn Grimm (Thing) FANTASTICKÁ ČTYŘKA

21 X-MEN X v názvu týmu označuje mutantní gen, díky kterému mají lidé s tímto genem mimořádné schopnosti. První příběh tohoto týmu byl vydán v září roku Nejnovějším hraným filmem je X-Men: Budoucí minulost. Autory tohoto týmu jsou opět Jack Kirby a Stan Lee.

22 X-MEN Nejznámější hrdinové: Profesor X Nepřátelé: Phoenix Magneto
Wolverine Storm Iceman Beast Angel Nepřátelé: Magneto Mystique Pyro Sabertooth

23

24 Zdroje informací Batman (komiks). Wikipedia: the free encyclopedia. [online] [cit ]. Dostupné z: Flash (comics). Wikipedia: the free encyclopedia. [online] [cit ]. Dostupné z:  Hulk (comics). Wikipedia: the free encyclopedia. [online] [cit ]. Dostupné z:  Iron Man. Wikipedia: the free encyclopedia. [online] [cit ]. Dostupné z:  Captain America. Wikipedia: the free encyclopedia. [online] [cit ]. Dostupné z:  Spider-Man. Wikipedia: the free encyclopedia. [online] [cit ]. Dostupné z:  Superman. Wikipedia: the free encyclopedia. [online] [cit ]. Dostupné z:  Thor (comics). Wikipedia: the free encyclopedia. [online] [cit ]. Dostupné z: Fantastic Four. Wikipedia: the free encyclopedia. [online] [cit ]. Dostupné z:  List of X-Men comics. Wikipedia: the free encyclopedia. [online] [cit ]. Dostupné z: 

25 Zdroje obrázků Obr. 2, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 13,14 – 17: Databáze obálek knih – Obálky knih [online] 2015 [cit ]. Dostupné z: Obr. 1, 3, 8. Pixabay.com. Volné obrázky vysoké kvality, které můžete použít kdekoliv. [cit ]. Dostupné z: Obr.10. Dusty Abell. Flying Through Superman’s 75 Years In Two Minutes Flat. [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "Kreslení hrdinové FANTASTICKÁ ČTYŘKA X-MEN BATMAN KAPITÁN AMERIKA HULK"

Podobné prezentace


Reklamy Google