Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy:Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny Autor:Mgr. Dagmar Sachsová Název:VY_32_INOVACE_131_SLOVESA Téma: Seznámení se slovesy Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy:Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny Autor:Mgr. Dagmar Sachsová Název:VY_32_INOVACE_131_SLOVESA Téma: Seznámení se slovesy Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy:Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny Autor:Mgr. Dagmar Sachsová Název:VY_32_INOVACE_131_SLOVESA Téma: Seznámení se slovesy Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/21.2975

2 Anotace: Metodické pokyny: Klíčová slova: Datum vytvoření: Prezentace slouží k výkladu nového učiva a procvičování v předmětu Český jazyk a literatura ve 2. ročníku. Žáci se seznámí s novým slovním druhem – slovesem. Řekneme si, co slovní druh znamená a jak ho ve větě poznáme / list č.3-5/. Sloveso 4.února 2012

3 SLOVESA

4 Slovesa jsou slova, která nám říkají, co osoby, zvířata a věci dělají nebo co se s nimi děje.

5 Co dělají? skáčese pase lyžuje léčí voní si hrají jede štěká

6 Najdi ve větě sloveso a doplň ho do křížovky Olinka jásala radostí. Černá kočka seděla na střeše. Maminka točila vlasy na hřeben. Karel poslal babičce přání k svátku. Tatínek včera zaspal do práce. Klárka sázela sazenice salátu. Sestra mě vždy bránila. Prodavač zavřel pokladnu. Terezka už sama vyprala prádlo. Honzík namaloval krásný obrázek do sešitu.

7 POUŽITÉ ZDROJE. Program Microsoft Office 2010

8 Řešení: JÁSALA SEDĚLA TOČILA POSLAL ZASPAL SÁZELA BRÁNILA ZAVŘEL VYPRALA NAMALOVAL


Stáhnout ppt "Název školy:Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny Autor:Mgr. Dagmar Sachsová Název:VY_32_INOVACE_131_SLOVESA Téma: Seznámení se slovesy Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google