Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JV Asie Zabírá poloostrov Zadní Indie, Malajský poloo. a souostroví v Tichém oc. (Sundy, Filipíny). Menší část regionu leží již na jižní polokouli. Povrch.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JV Asie Zabírá poloostrov Zadní Indie, Malajský poloo. a souostroví v Tichém oc. (Sundy, Filipíny). Menší část regionu leží již na jižní polokouli. Povrch."— Transkript prezentace:

1 JV Asie Zabírá poloostrov Zadní Indie, Malajský poloo. a souostroví v Tichém oc. (Sundy, Filipíny). Menší část regionu leží již na jižní polokouli. Povrch je převážně hornatý – obyvatelstvo se tak soustřeďuje při pobřeží nebo v blízkosti velkých řek (Mekong, Iravadi, Salwin..). Ostrovní část je centrem stiku 4 lit.desek (četná zemětřesení, tsunami, sopečná činnost) Příznačné je tropické monzunové podnebí a společenstva tropických deštných lesů.

2 Pevninská část: Myanmar (Barma), Thajsko, Kambodža, Laos, Vietnam a část Malajsie
Ostrovní část: Indonésie, Filipíny, Východní Timor, Brunej, Singapuru Po 2.sv.válce došlo v oblasti k prudkým společenským a hospodářským změnám – odchod kolonizátorů byl provázen krutými a dlouhými válkami (Vietnam, Laos, Kambodža) s miliony obětí.

3 Obyvatelstvo: převažuje vesnické osídlení, převážná část obyvatel se živí zemědělstvím (rýže, sója, maniok, kaučukovník, kávovník,čajovník , kokosovník, koření...), ale zejména zpracovatelský průmysl (textilní, oděvní, obuvnický v poslední době hlavně elektrotechnický se rychle rozvíjí (př.Thajsko, Malajsie, Taiwan, Singapur). Na významu přibírá i cestovní ruch. Značné jsou zásoby nerostných surovin – ropa (Indonésie, Brunej), cín (Malajsie, Indonésie).

4 SINGAPUR

5

6

7

8

9 život na jezeře Tonlesap

10

11

12 Hanoi

13

14 Manila

15 Manila

16

17 SULTÁN. 60letý Haji Hassanal Bolkiah Muizzaddin Waddaulah je premiérem, ministrem financí i obrany.


Stáhnout ppt "JV Asie Zabírá poloostrov Zadní Indie, Malajský poloo. a souostroví v Tichém oc. (Sundy, Filipíny). Menší část regionu leží již na jižní polokouli. Povrch."

Podobné prezentace


Reklamy Google