Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník:"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník: IX. Datum vytvoření:12. 12. 2012 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225

2 Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková výchova Tematická oblast: Going to – past tense Předmět:Anglický jazyk Výstižný popis způsobu použití, případně metodické pokyny: Materiál vhodný pro výkladovou hodinu se závěrečným opakovacím cvičením. Klíčová slova:To be + going to + verb Druh učebního materiálu:Powerpointová presentace

3 Future – going to usage We use going to: when we have the plan to do something before we speak = we have already made a decision Ex: If I win the lottery, I am going to buy a Kia Sorento. to make a prediction about the future. Our prediction is based on present evidence = what we think it will happen. EX: Look the sky is very black. Oh, it is going to snow.

4 Future – going to + Subject + to be + GOING TO + verb ( INF.) + ………… My sister is going to visit me this evening. -Subject + to be + not + GOING TO + verb ( INF.) + ……… Our children are not going to play in the park today. ?To be + Subject + going to + verb ( INF.) + …………? Am I going to meet a doctor today at 5 o´clock ?

5 Exercises _______you _______to Paris? (to fly) John ___________anything. (not/to drink) _______she _______by her grand mother? (to stay) What ________you _______tomorrow? (to do) I ___________________Eric tonight. (not/to see) Sam ______________ the next train. (not/to take) They_______________tennis in the gym tomorrow evening. (to play)

6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Věra Vepřeková


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník:"

Podobné prezentace


Reklamy Google