Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kozt KOZTliveCZ prenatál aneb „Jak jsme se prezentovali v roce 2003“ (c) Honza Mareš.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kozt KOZTliveCZ prenatál aneb „Jak jsme se prezentovali v roce 2003“ (c) Honza Mareš."— Transkript prezentace:

1 kozt KOZTliveCZ prenatál aneb „Jak jsme se prezentovali v roce 2003“ (c) Honza Mareš

2 kozt Smíšený komorní sbor z Tachova T KO T ko z Z

3 kozt Jak jsme vznikli Na podzim roku 1996 oslovila skupinka bývalých členů Tachovského dětského sboru paní Janu Válovou, která vede přípravné sbory při TDS, aby jim pomohla založit nový pěvecký sbor. Díky ochotě paní Válové se v říjnu uskutečnily první zkoušky a začal vznikat Smíšený komorní sbor. Počet členů se v krátké době zvýšil, a tak bylo možné pustit se i do náročnějších skladeb. Dnes pod stálým vedením Jany Válové navštěvuje sbor zhruba 25 členů ve věku od 18 do 30 let. Mužskou část momentálně tvoří 4 zpěváci, zbytek jsou dívky a ženy.

4 Co jsme zač aneb stručná charakteristika Zpíváme pro radost svou i ostatních starou muziku (světskou i duchovní), současné skladby, spirituály a úpravy lidových písní - převážně acapella. Vystupujeme na kulturních akcích v plzeňském regionu, zejména v Tachově a Mariánských Lázních.

5 Účastníme se i výměnných koncertů např. s německými mužskými sbory z Bärnau, Parksteinu a Flossenbürgu nebo se smíšeným pěveckým sborem Labyrint z Prahy. S mužským sborem z blízkého příhraničního městečka Bärnau udržujeme trvalé kontakty a přátelství.

6 Ani jsme se nenadáli, už je nám 5 let 23. listopadu 2002 jsme úspěšně oslavili 5 let existence našeho sboru. Uspořádali jsme velkou akci se spoustou dobré muziky a legrace

7 Tahle paní za nás může Naši posluchači ji většinou vidí jen tak, jak je vidět na snímku. To ovšem neznamená, že by nebyla pro sbor důležitá. Právě naopak! Ano, je to opravdu ta osoba, která je otočená zády ke všemu dění v sále. Kdyby nebylo jí a jejího elánu, těžko bychom se dopracovali k popularitě, kterou, jak neskromně přiznáváme, máme v celém přilehlém okolí.

8 pochází z Milevska. Má bohaté sborové zkušenosti z několika pěveckých sborů, kterými prošla: MDS Milevsko, Dívčí sbor gymnázia Milevsko, Vysokoškolský dívčí sbor při PF v Českých Budějovicích a Tachovský ženský sbor. V současné době působí jako učitelka na ZŠ Kostelní a také na Základní umělecké škole v Tachově. Vede přípravné sbory Tachovského dětského sboru - Cvrčci a Plamínek. Naše sbormistryně Mgr. Jana Válová

9


Stáhnout ppt "Kozt KOZTliveCZ prenatál aneb „Jak jsme se prezentovali v roce 2003“ (c) Honza Mareš."

Podobné prezentace


Reklamy Google