Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST EU Peníze školám Vodstvo ČR 4.ročník

2 Název: Vodstvo ČR Anotace: Voda povrchová a podpovrchová, vodní toky – pramen, přítok, soutok, ústí, povodí a úmoří (vysvětlení jednotlivých pojmů). Jezera, rybníky, přehrady. Řeky ČR - Labe , Vltava, Morava, Opava, Ohře.. Vypracoval: Mgr. Iva Hořejší Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět, Přírodověda Metodika práce s materiálem: Výkladová prezentace, která lze použít i k opakování učiva. Ročník: 4. ročník Datum vytvoření:

3 Voda v krajině povrchová podpovrchová podzemní vodní toky vodní nádrže
půdní jezera potoky jezera rybníky přehrady

4 Pramen řeky Labe Pramen – počátek řeky

5 Přítoky Labe Levé: Metuje, Orlice, Chrudimka, Vltava, Ohře,Bílina
Pravé: Cidlina, Jizera, Ploučnice Pravé a levé přítoky určíme tak, že se postavíme ve směru jejího toku po pravé ruce je pravý břeh a naopak.

6 Soutok Labe a Vltavy u Mělníka Soutok – místo, kde se řeky spojují.

7 Řeka Labe opouští naše území.
Ústí nad Labem Řeka Labe opouští naše území. Děčín

8 Labe ústí do Severního moře.

9 Vltava

10 Vltava

11 Vltava v Praze

12 Morava

13 Povodí řeky Moravy. Povodí je území, odkud voda odtéká do jedné řeky.

14 Soutok Opavy a Opavice

15 Pramen Ohře Ohře pod hradem Loket

16 Téma: Vodstvo ČR, 4. ročník
Použitý software: držitel licence - ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Windows XP Professional PowerPoint Autor: Mgr. Iva Hořejší ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. (


Stáhnout ppt "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google