Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.10/01.0063

2 Druhy pohybů - opakování Fyzika 7. ročník Mgr. Marcela Kubátová

3 Zopakuj si: Podle čeho poznáme, zda se těleso pohybuje, nebo je v klidu? Může být totéž těleso v klidu a současně v pohybu?

4 Soňa stojí na břehu řeky. Pozoruje Mirka, který se blíží s loďkou ke břehu. Na loďku si sedne motýl. Mirek tvrdí, že motýl sedí v klidu na loďce. Soňa říká, že motýl se pohybuje ke břehu. Kdo má pravdu?

5 Sedíš na sáňkách sjíždějících z kopce. Urči, jsi-li v klidu, nebo pohybu a/ vzhledem ke kamarádovi, který stojí na kopci, b/ vzhledem ke stromu pod kopcem c/ vzhledem ke skluznicím sáněk.

6 Je náklad ve vlaku v klidu nebo v pohybu: a/ vzhledem k podlaze vozu, b/ vzhledem k vodě v řece, c/ vzhledem k lokomotivě?

7 Říkáme, že Slunce vychází nebo zapadá. Které těleso při tom považujeme za nehybné?

8 Jaký pohyb koná větrník?

9 Na obrázku jsou znázorněny pohyby různých těles. Urči vzhledem k čemu se pohybují a jaký konají pohyb?

10

11

12

13 Jaký pohyb koná kladka? Jaký pohyb koná postava?

14 Zdroje: obrázky: kliparty


Stáhnout ppt "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google