Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana

2 Třetí mocnina dvojčlenu Seminář z matematiky 9. ročník Marcela Kubátová

3 Nejprve druhá mocnina: Po roznásobení lze sečíst prostřední členy:

4 Něco na procvičení:

5 Ještě jeden vzorec pro druhé mocniny:

6 Třetí mocnina:

7 Procvičuj si:

8 Užijte vzorců při úpravách výrazů:

9 Zapište výrazy vyjádřené slovy: Od druhé mocniny čísla r odečtěte druhou mocninu čísla k. Trojnásobek součtu čísel 3k a 2b dělte číslem 4. K součinu čísel d a 5e přičtěte jejich podíl. Od součinu čísel p a t odečtěte jejich rozdíl. Od součinu čísel p a t odečtěte druhou mocninu čísla p. K trojnásobku druhé mocniny čísla k přičtěte čtyřnásobek součinu čísel u a v. Dvojnásobek druhé mocniny a přičtěte k druhé mocnině b. Dvojnásobek součtu druhých mocnin čísla a a b. Dvojnásobek součinu druhých mocnin čísla a a čísla b. Dvojnásobek rozdílu druhých mocnin čísla a a čísla b. Součet dvojnásobku druhé mocniny čísla x a dvojnásobku druhé mocniny čísla 5. Druhou mocninu dvojnásobku součtu čísel a a b.

10 Zdroje: J. Houska, J. Hávová, B. Holub Matematika pro 9. ročník základní školy a nižší třídy gymnázia Fortuna, 1991 Zápisy provedeny v editoru rovnic v MS Word 2007


Stáhnout ppt "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google