Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základy použití počítačů II Autor a hlavní přednášející předmětu: Doc. Ing. Mgr. Petr Klán, CSc. ( ) Kromě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základy použití počítačů II Autor a hlavní přednášející předmětu: Doc. Ing. Mgr. Petr Klán, CSc. ( ) Kromě."— Transkript prezentace:

1 Základy použití počítačů II Autor a hlavní přednášející předmětu: Doc. Ing. Mgr. Petr Klán, CSc. ( http://www.uivt.cas.cz/~pklan/ ) pklan@cs.cas.cz Kromě přednášek pro bakaláře ve čtvrtek od 16:00, které vede ing. Vladimír Hlaváč, hlavac@fsid.cvut.cz Stránka předmětu: www.fsid.cvut.cz/ZPP/

2 Zahájení 1. cvičení Každý dostane list s pokyny Centra počítačových služeb Zapnout, případně jen resetovat počítač Pokud je LED na monitoru nadále oranžová, zapnout monitor Vyčkat na zelenou grafickou obrazovku s ikonkou pro připojení uprostřed Vlevo nahoře zvolit ikonku „Desktop 207“; pokud neznáte heslo, ale jen DUPS-PIN, pak lze použít ikonku „změna hesla“. Přihlašovací jméno je v dolní části listu s pokyny (nenápadné, malé a v závorce), je odvozené od příjmení - všechna písmena malá! Heslo je tvořeno znaky XYZ, celým rodným číslem a číslem z kartičky studenta – písmeno a pět číslic pod čárovým kódem, všechna písmena velká. Zkusit můžete například ikonku Studium-DUPS. Jméno a heslo jsou stejné. Jinak počkejte na pokyny vyučujícího.

3 Citrix umožňuje pracovat i prostřednictvím Internetu. Je však nutné stáhnout příslušného klienta z adresy www.citrix.com/download. Na této stránce zvolíte vlevo ICA Clients, pak daný typ operačního systému (nejčastěji Windows -> 32 Bit Clients), potvrdíte souhlas s licenčními podmínkami a uložíte Full PN Version (executeble) na svůj disk. Tento instalační soubor pak spustíte. Po dokončení instalace se lze podívat MS Internet Explorerem na stránku wts.fsid.cvut.cz, kde se lze přihlásit a pracovat stejně, jako ve škole. Objeví se vám okna, která zde prezentuji jako obrázky po kliknutí myší.

4

5 MS Outlook Tento program budeme zřejmě muset používat pro zasílání pošty. Pozor, tímto programem můžete poslat svým známým vir!

6

7

8

9

10 První verze dopsána dne 1. října 2002. Opraveno 1.10. 2003. 5.10. 2004 aktualizovány jen první dvě stránky.


Stáhnout ppt "Základy použití počítačů II Autor a hlavní přednášející předmětu: Doc. Ing. Mgr. Petr Klán, CSc. ( ) Kromě."

Podobné prezentace


Reklamy Google