Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zamyslete se nad otázkou: Navštívili naši Zemi mimozemšťané? Zapište alespoň dva důvody proč ano a dva důvody proč ne.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zamyslete se nad otázkou: Navštívili naši Zemi mimozemšťané? Zapište alespoň dva důvody proč ano a dva důvody proč ne."— Transkript prezentace:

1 Zamyslete se nad otázkou: Navštívili naši Zemi mimozemšťané? Zapište alespoň dva důvody proč ano a dva důvody proč ne.

2 Vzájemně si přečtěte své agrumenty se sousedem. Když vás nějaký zaujme, můžete si ho doplnit do svého grafu.

3 Pozorně si přečtěte texty. Jeden text píše spisovatel, který zastává názor, že zde mimozemšťané již někdy byli. Druhé dva texty se snaží tuto možnost vědecky vyvrátit. V textech si všímejte argumentů obou názorů.

4 Z textu vypište ke každému pólu nejméně dva argumenty. Napadá-li vás k tématu nějaká otázka, zapište si ji.

5 Sdílejte vypsané argumenty se sousedem.

6 Rozhodněte se, ke kterému názoru se přikláníte. Zakroužkujte buď ANO nebo NE.

7 Stali jste se odborníky. Nacházíte se na vědecké konferenci. Cílem diskuze je vyjádřit a vytvořit si svůj názor a podložit ho argumenty, nikoli převálcovat druhé.

8 Zásady vědecké konference: Oslovujeme se jménem. Vykáme si. Snažíme se diskutovat bez velkých emocí. Neskáčeme si do řeči, určuje ho moderátor. Nekřičíme. Nevybuchujeme.

9 Diskuzní obraty: To je zajímavý argument, ale jak byste... Takový argument jsem neslyšel, ale... Jestli je to tak, jak říkáte, jak potom vysvětlit, že... Nezdá se vám, že... Dokáži si to představit, ale... Děkuji za podnět, nicméně se domnívám, že... To, co tvrdíte, je pro mě nevěrohodné, neboť... Souhlasím s vámi v tom, že..., ale na druhou stranu... Tento autor je pro mě nevěrohodný, protože... Tento autor tvrdí, že...

10 Vyplňte tabulky

11 Názorová škála

12 K dilematu o návštěvě mimozemšťanů napište argumentativní esej. Bude obsahovat: 1.Úvod (Uvedení do tématu) 2.Váš názor (Myslím..., Zastávám názor...) 3.Argumenty, proč je tvrzení platné (Jsem o tom přesvědčen proto, že...; Důkazem toho, že se nemýlím je například...) 4. Argument protistrany (Možná namítnete, že...) 5.Vyvrácení (Ale já to musím vyvrátit, neboť...) 6.Závěr (Zopakujete vstupní tvrzení nebo navrhnete co dál atd.)

13 Přečtěte si vzájemně své práce ve dvojicích. Řekněte si, co vás oslovilo, případně doporučte úpravy textu.


Stáhnout ppt "Zamyslete se nad otázkou: Navštívili naši Zemi mimozemšťané? Zapište alespoň dva důvody proč ano a dva důvody proč ne."

Podobné prezentace


Reklamy Google