Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zápor: Negation Negate the following sentences. This will require negating the verb and changing the indefinite pronouns into negative pronouns. Vzor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zápor: Negation Negate the following sentences. This will require negating the verb and changing the indefinite pronouns into negative pronouns. Vzor:"— Transkript prezentace:

1 Zápor: Negation Negate the following sentences. This will require negating the verb and changing the indefinite pronouns into negative pronouns. Vzor: Někdo přednáší. Nikdo nepřednáší. *Taken from Lesson 5, pg. 64, ex. 8 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Zápor 1. Máš něco hezkého?

3 Zápor 1.Máš něco hezkého? Nemáš nic hezkého? 2. Naučil jste se dnes něčemu?

4 Zápor 1.Máš něco hezkého? Nemáš nic hezkého? 2. Naučil jste se dnes něčemu? Nenaučil jste se dnes ničemu? 3. Poslouchali jsme nějakou hudbu.

5 Zápor 1.Máš něco hezkého? Nemáš nic hezkého? 2. Naučil jste se dnes něčemu? Nenaučil jste se dnes ničemu? 3. Poslouchali jsme nějakou hudbu. Neposlouchali jsme žádnou hudbu. 4. To jsem někde viděl.

6 Zápor 1.Máš něco hezkého? Nemáš nic hezkého? 2. Naučil jste se dnes něčemu? Nenaučil jste se dnes ničemu? 3. Poslouchali jsme nějakou hudbu. Neposlouchali jsme žádnou hudbu. 4. To jsem někde viděl. To jsem nikde neviděl. 5. Někdy si s ním povídám.

7 Zápor 5. Někdy si s ním povídám. Nikdy si s ním nepovídám. 6. Je tady někde nejaký most.

8 Zápor 5. Někdy si s ním povídám. Nikdy si s ním nepovídám. 6. Je tady někde nejaký most. Není tady nikde žádný most. 7. To je nějak zvláštní.

9 Zápor 5. Někdy si s ním povídám. Nikdy si s ním nepovídám. 6. Je tady někde nejaký most. Není tady nikde žádný most. 7. To je nějak zvláštní. To není nijak zvláštní. 8. Něco si pamatuju.

10 Zápor 8. Něco si pamatuju. Nic si nepamatuju. 9. S někým se musím cvičit.

11 Zápor 8. Něco si pamatuju. Nic si nepamatuju. 9. S někým se musím cvičit. S nikým se nemusím cvičit. 10. Ptala se na vás nějaká dívka.

12 Zápor 8. Něco si pamatuju. Nic si nepamatuju. 9. S někým se musím cvičit. S nikým se nemusím cvičit. 10. Ptala se na vás nějaká dívka. Neptala se na vás žádná dívka.


Stáhnout ppt "Zápor: Negation Negate the following sentences. This will require negating the verb and changing the indefinite pronouns into negative pronouns. Vzor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google