Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ona a on: Masculine & Feminine Pronouns In each of the following sentences, replace ona with on, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ona a on: Masculine & Feminine Pronouns In each of the following sentences, replace ona with on, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct."— Transkript prezentace:

1 Ona a on: Masculine & Feminine Pronouns In each of the following sentences, replace ona with on, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct case. Vzor: Co jste mu koupil? Co jste jí koupil? *Taken from Lesson 5, pg. 63, ex. 5 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Ona a on 1. Jak s ní mluvíte?

3 Ona a on 1. Jak s ní mluvíte? Jak s ním mluvíte? 2. Kromě něj tam byli jen profesoři.

4 Ona a on 1. Jak s ní mluvíte? Jak s ním mluvíte? 2. Kromě něj tam byli jen profesoři. Kromě ní tam byli jen profesoři. 3. Zajímá se o něj.

5 Ona a on 1. Jak s ní mluvíte? Jak s ním mluvíte? 2. Kromě něj tam byli jen profesoři. Kromě ní tam byli jen profesoři. 3. Zajímá se o něj. Zajímá se o ni. 4. Říkali o něm něco dobrého?

6 Ona a on 1. Jak s ní mluvíte? Jak s ním mluvíte? 2. Kromě něj tam byli jen profesoři. Kromě ní tam byli jen profesoři. 3. Zajímá se o něj. Zajímá se o ni. 4. Říkali o něm něco dobrého? Říkali o ní něco dobrého? 5. Ji jsem tu píseň naučil včera.

7 Ona a on 5. Ji jsem tu píseň naučil včera. Jeho jsem tu píseň naučil včera. 6. Pamatuji si dobře, co jí hoši vyprávěli.

8 Ona a on 5. Ji jsem tu píseň naučil včera. Jeho jsem tu píseň naučil včera. 6. Pamatuji si dobře, co jí hoši vyprávěli. Pamatuji si dobře, co mu hoši vyprávěli. 7. To nesmíš dělat, zvlášť ne jí.

9 Ona a on 5. Ji jsem tu píseň naučil včera. Jeho jsem tu píseň naučil včera. 6. Pamatuji si dobře, co jí hoši vyprávěli. Pamatuji si dobře, co mu hoši vyprávěli. 7. To nesmíš dělat, zvlášť ne jí. To nesmíš dělat, zvlášť ne jemu. 8. Někdo mu to snad vysvětlí.

10 Ona a on 5. Ji jsem tu píseň naučil včera. Jeho jsem tu píseň naučil včera. 6. Pamatuji si dobře, co jí hoši vyprávěli. Pamatuji si dobře, co mu hoši vyprávěli. 7. To nesmíš dělat, zvlášť ne jí. To nesmíš dělat, zvlášť ne jemu. 8. Někdo mu to snad vysvětlí. Někdo jí to snad vysvětlí.


Stáhnout ppt "Ona a on: Masculine & Feminine Pronouns In each of the following sentences, replace ona with on, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct."

Podobné prezentace


Reklamy Google