Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský."— Transkript prezentace:

1 The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský

2 The Beatles Beatles byla anglická rock‘n‘rollová kapela z Liverpoolu.
Členové skupiny Beatles jsou John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr Beatles vydali více než 40 různých singlů, alb a desek a do roku 1985 prodali přes miliardu desek. V březnu roku 1957 založil John Lennon skifflovou skupinu The Quarrymen, kterou potom ji přejmenoval na Beatles Ve skupině Beatles se vystřídalo hodně bubeníků, posledním byl Ringo Starr.

3 Beatles -natočili několik filmů, např. Help.
-V říjnu 1962 vydala skupina u společnosti EMI první singl s názvem Love Me Do, který se dostal na 17. místo nejprodávanějších desek a druhý singl se jmenoval Please Please Me -Během let 1963 a 1964 odehráli přes 200 velkých koncertů -26. října 1965 byli Beatles vyznamenáni Řádem britského impéria -Žánry jejich písní: Rock and roll, Pop, big beat, Psychedelický rock a Skiffle.

4 John Lennon a Ringo Starr
-Rodným jménem John Winston Lennon a narodil se v roce 1940 9. Října v Liverpoolu -Ve skupině zpíval, hrál na rytmickou a sólovou kytara Jeho matkou byla Julia a otec se jmenoval Alfred -narodil se 7. července 1940 v Liverpool -Jeho pravé jméno je Richard Starkey. -V roce 1959 začal hrát se tehdejší nejúspěšnějí amatérskou rock'n'rollovou kapelou Rory Storm and the Hurricanes. -V srpnu 1962 se přidal k Beatles

5 Paul McCartney George Harrison
-narodil se 18. června 1942 v Liverpoolu. -Jeho otec se jmenoval James McCartney a matka Mary Patricia Mohinová. -je britský hudebník, zpěvák a skladatel. -Společně s bratrem Michaelem se prosadil v komediální hudební skupině The Scaffold. -Narodil se 25. února v Liverpoolu. -matka se jmenovala Louisa Harrisonová a otec Harold Harrison. - Je to populární britský kytarista, zpěvák, skladatel a hudební i filmový producent, známý především jako člen kapely Beatles.

6

7

8

9

10 Děkuji za pozornost

11 ukázky


Stáhnout ppt "The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský."

Podobné prezentace


Reklamy Google