Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The."— Transkript prezentace:

1 Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The KFL v roce 1988),trance festivaly jsou velice populární po celé Evropě - Tempo je 125 az 160 BPM (Beatů za minutu) - Opakující se melodické rytmy, hudba má povznášet - Často v ní lze zaslechnout pop, rock, techno nebo i house, ve kterém má techno své kořeny - Trance má i pod-žánry jako například: Uplifting Trance a Progressive trance - Česko často navštěvuje DJ Paul van Dyk, který se po dlouhá léta drží na špičce světové elektronické taneční hudby

2 Typické nástroje

3 Syntetyzér - Elektronický nástroj který tvoří výsledný zvuk syntézou

4 Klávesy - Elektronický obvykle digitální klávesový nástroj vybavený automatickými doprovody, generátory rytmů a a dalšímy dopňky

5 Sampler - Elektronický hudební nástroj, který pracuje se zvukovými vzorky

6 Sekvencer -Je to elektronický přístroj, který dokáže vytvářet a vysílat sekvence povelů, kterými lze řídit připojené zvukové generátory a vytvářet tak rytmické, melodické či harmonické smyčky a úseky nebo i celé skladby.

7 Bicí automat - Bicí automat, je elektronický hudební nástroj resp. přístroj, který dokáže přehrávat zaznamenané rytmické smyčky či úseky.

8 Příkldy tvůrcu - Mezi nejznámější trancové skladatele a protagonisty patří například holandský Armin van Buuren (nalevo), Tiesto (uprostřed), Markus Schulz (vpravo).

9 Příklad festivalu Street Parade, odehrávající se ve Švýcarsku, je nejpopulárnější trance festival v Evropě, má průměrně 950 tisíc návštěvníků každý rok

10 Ukázky - https://www.youtube.com/watch?v=3EAgVMzmsVo
-

11 Děkuji za pozornost Jan Šup, kvarta


Stáhnout ppt "Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The."

Podobné prezentace


Reklamy Google