Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

The Beatles Vznik: 1960 Rozpad:1970.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "The Beatles Vznik: 1960 Rozpad:1970."— Transkript prezentace:

1 The Beatles Vznik: Rozpad:1970

2 Členové John Lennon Paul McCartney George Harrison Ringo Starr

3 John Lennon John Lennon, rodným jménem John Winston Lennon, se narodil 9.října roku 1940 a zemřel 8.prosince v roce 1980.Bylo mu pouhých 40 let. Dětství neměl lehké, jeho otec, Alfred Lennon, rodinu opustil velmi brzy po jeho narození, jeho matka, Julia Lennonová, svěřila malého Johna do péče své sestry, Mary Elizabeth Smithové, a tragicky zemřela při přecházení ulice, když mu bylo 17 let. Tato událost ho poznamenala na celý život. Od sedmi let vymýšlel básničky a kratičké příběhy, které doprovázel vlastními kresbami. V roce 1952 nastoupil na gymnázium Quarry Bank, začal hrát na kytaru a později s kamarádem Petem Shottonem založil první skifflovou skupinu The Quarry Men. Na pouti v anglickém Wooltonu se seznámil s Paulem McCartneym a přibral ho do své skupiny jako kytaristu.

4 Paul McCartney Paul McCartney, s rodným jménem Paul James McCartney, se narodil dne 18.června v roce Měl otce jménem James McCartney a matku Mary Patriciu Mohinovou. Společně se svým bratrem Michaelem byl vychováván v katolické víře. Když mu bylo 13 let, matka mu zemřela na rakovinu prsu. Otec mu koupil jeho první kytaru a jelikož Paul dříve sám hrál na trubku a klavír v jazzové kapele, dával mu první lekce hudby sám. Na škole Liverpool Institute poznal George Harrisona a začali se spolu učit na kytaru.

5 George Harrison George Harold Harrison, neboli George Harrison, se narodil 25.února 1943, a zemřel 29.listopadu 2001, ve věku 58 let. Vyrůstal v harmonické rodině s matkou Louisou a otcem Haroldem Harrisonovými. V jeho třinácti letech mu rodiče koupili první kytaru, přes počáteční nezájem začal George pravidelně cvičit a dělat pokroky, poslouchal nahrávky a snažil se je napodobovat. Po čase mu matka koupila pořádnou kytaru a aby jí splatil částku, již na koupi nástroje vydala, nastoupil jako poslíček u řezníka. Po absolvování gymnázia v roce 1953 postoupil George na Liverpool Institute. Školu po čase opustil a stal se elektrikářským učněm v obchodním domě. V té době založil svou první hudební skupinu The Rebels. Jeho velkým vzorem byl americký kytarista Buddy Holly.

6 Ringo Starr Ringo Starr se narodil se 7.července roku 1940 a jeho rodné jméno je Richard Henry Parkin Starkey Jr. Pochází z dělnického prostředí. Rodiče se rozvedli, když mu byly tři roky. V dětství prodělal řadu nemocí s dlouhodobou hospitalizací, kvůli čemuž měl časté výpadky ve školní docházce. Střední školu nedokončil. Od mládí byl manuálně zručný, hudební kariéru začal v roce 1957, kdy si pořídil bicí soupravu a se svým kamarádem Eddiem Milesem založil skifflovou skupinu The Eddie Clayton Skiffle Group.

7 Alba Featured by Tony Sheridan Please Please Me With The Beatles A Hard Day's Night Beatles For Sale Help! Rubber Soul Revolver Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Magical Mystery Tour The Beatles Yellow Submarine Abbey Road Let it be

8 Ringo Starr v roce 2006 George Harrison, 1974 John Lennon, rok 1969 Paul McCartney v Praze 2006


Stáhnout ppt "The Beatles Vznik: 1960 Rozpad:1970."

Podobné prezentace


Reklamy Google