Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali."— Transkript prezentace:

1

2 Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali

3 Historie Historie skupiny The Beatles začala v roce 1956, kdy se na pouti v anglickém Wooltonu seznámí John Lennon a Paul McCartney a začínají spolu hrát v hudební skupině Quarrymen. Tímto okamžikem vzniká nejslavnější hudební spojení všech dob - Lennon/McCartney. Lennon a McCartney pak začínají spolupracovat na psaní písní, za první dva roky spolupráce jich napsali kolem jednoho sta. Oba dva prozatím hrají na kytaru. V roce 1958 přivádí McCartney kytaristu George Harrisona, jehož velkým vzorem byl americký kytarista Buddy Holly. Bubeníkem zůstává původní člen Quarrymen Colin Hanton, který kvůli problémům s alkoholem brzy skupinu opouští. Na podzim 1958 se skupina přejmenovala na Johnny and the Moondogs a v roce 1959 se skupina opět přejmenovala, tentokrát na The Silver Beetles. Protože ve skupině nebyl žádný bubeník, je ke spolupráci přizván Tommy Moore. Ten ovšem u skupiny dlouho nevydrží a na pozvání George Harrisona přichází Pete Best. Rovněž se přidává Johnův spolužák, výtvarník Stuart Sutcliffe, který hraje na basovou kytaru. V roce 1960 se skupina naposledy přejmenovává na The Beatles (slovní hříčka - beetle znamená brouk, beat znamená tlouci, bít, tep…) a dostává angažmá v německém Hamburku, v podniku Kaiser Keller. Od skupiny odchází Stuart Sutcliffe (o dva roky později umírá na mozkový nádor) a McCartney po něm přebírá basovou kytaru. Beatles se vracejí do rodného Liverpoolu a 21. března 1960 mají první vystoupení v místním Cavern Clubu (česky jeskyně).

4 Na jaře roku 1961 Beatles opět odjíždějí do Hamburku do podniku Top Ten Club, kde je objevuje zástupce společnosti Polydor a Beatles nahrávají první desku My Bonnie jako doprovod zpěvákovi Tony Sheridanovi. Na podzim téhož roku si jich v Cavern Clubu všímá Brian Epstein, začne jim dělat manažera a domluví jim několik zájezdů. V létě roku 1962 Beatles potřetí a naposledy odjíždějí do Hamburku a působí ve Star Clubu. V září se vracejí zpět do Anglie, loučí se s Petem Bestem a na post bubeníka přichází Ringo Starr (narozený jako Richard Starkey), nejstarší hráč se zkušeností z několika dalších skupin. V říjnu 1962 vydává skupina u společnosti EMI první SP singl s názvem Love Me Do (na druhé straně píseň P.S. I Love You), který se dostal na 17. místo nejprodávanějších desek. Druhý singl Please Please Me / From Me To You, byl už velkým hitem v celé Británii, kde se dostal na vrchol hitparády. První album, nazvané rovněž Please Please Me (1963), znamenalo začátek beatlemánie ve Velké Británii. Beatles také hrají naposledy v Cavern Clubu a začínají koncertovat po celé Evropě a posléze i celém světě. Během let 1963 a 1964 odehráli přes 200 velkých koncertů. V roce 1964 následovalo úspěšné turné po Spojených státech, vystoupení v The Ed Sullivan Show a natočení prvního filmu: A Hard Day's Night (česky Perný den) i stejnojmenné album. Díky úspěchu Beatles se v americkém žebříčku hitparád začaly prosazovat i další britské rockové skupiny jako např. Rolling Stones, Gerry and The Peacemakers nebo Dave Clark Five. 26. října 1965 jsou Beatles vyznamenáni Řádem britského impéria a natáčí další film Help! (česky Pomoc!). Vystoupení na Shea Stadium v roce 1965, při druhém americkém turné, zaznamenalo rekordní počet 55 tisíc diváků. Hudebně se Beatles začínají odklánět od líbivých, ale bezduchých textů o lásce a začínají experimentovat se zvuky různých nástrojů (např. indický strunný nástroj sitar ve skladbě Norwegian Wood) i hraním se smyčcovým kvartetem (píseň Yesterday), dokonce i s celým orchestrem.

5 Špičku populární hudby v té době zdaleka nereprezentovali jen Beatles
Špičku populární hudby v té době zdaleka nereprezentovali jen Beatles. V USA se prosazují skupiny jako např. Beach Boys, Byrds, Buffalo Springfield, Mamas & Papas, Quicksilver Messenger Service, Jefferson Airplane, ve Velké Británii začínají žebříčky ovládat „syrovější“ Rolling Stones nebo „bluesovější“ Yardbirds (či jejich následovníci Cream). Beatles mají na tyto kapely vliv svými novátorskými přístupy k technice nahrávání a zároveň se nechávají sami ovlivňovat. 4. března 1966 pronese John Lennon při jednom interview poznámku o tom, že Beatles jsou populárnější než Ježíš Kristus, rozpoutá se vlna odporu a rozhlasové stanice v USA bojkotují vysílání hudby Beatles. V témže roce Beatles přestávají koncertovat, 1. května 1966 mají poslední vystoupení ve Wembley ve Velké Británii, v srpnu mají poslední oficiální koncert v Candlestick Park, San Francisco, USA. Na konci srpna 1967 umírá manažer Brian Epstein na předávkování barbituráty. V tom samém roce vychází, dle kritiků jedno z nejlepších alb v historii Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, které je poznamenáno hudebními studiovými experimenty. V roce 1967 Beatles točí další film Magical Mystery Tour i stejnojmenné album poznamenané halucinogenními prožitky z užívání drog. I přes první vážné rozmíšky mezi jednotlivými členy skupina natáčí v roce 1968 pozoruhodné The Beatles(nazývané také White Album podle jeho bílého přebalu). Ringo Starr během nahrávání alba krátkodobě opouští skupinu. Téhož roku zakládají Beatles firmu Apple Corps (česky jablko) - vlastní gramofonovou značku, obchod, filmovou společnost atd. Vzniká další film, tentokrát kreslený, Yellow Submarine.

6 V létě 1969 skupina natáčí poslední studiové album Abbey Road
V létě 1969 skupina natáčí poslední studiové album Abbey Road. Dosud nevydané snímky Let It Be jsou předány hudebnímu producentovi Philu Spectorovi k finálnímu zpracování. John Lennon se v té době věnuje pouze Plastic Ono Band a svým mírovým aktivitám a o další hudební výboje Beatles již nemá zájem. Nakonec je to ale v dubnu 1970 Paul McCartney, kdo ze skupiny odchází a veřejnost se tak poprvé dozví o definitivním rozchodu Beatles. Paul McCartney podává k Nejvyššímu soudu 31. prosince 1970 žádost o oficiální ukončení partnerství Beatles. Všichni členové skupiny se vydávají na sólovou dráhu. V roce 1994 byly objeveny demosnímky Lennonových písní, ke kterým zbylí členové skupiny nahráli doprovod a vznikly tak poslední písně Real Love a Free As A Bird vydané na albech Anthology 1 (Apple Records, 21. listopadu 1995), Anthology 2 (Apple Records, 18. března 1996), Anthology 3 (Apple Records, 28. října 1996).

7 Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali

8 Členové John Lennon Paul McCartney George Harrison Ringo Starr
Dřívější členové Pete Best Stuart Sutcliffe

9 John Lennon John Winston Lennon (*9. října 1940 Liverpool, +8. prosince 1980 New York) byl britský zpěvák a skladatel. Prosadil se také jako malíř, herec, spisovatel a politický aktivista. Významným způsobem ovlivnil vývoj rockové hudby 20. století. John Lennon neměl lehké dětství, otec (Alfred Lennon, lodní steward) rodinu opustil velmi brzy po jeho narození, matka (Julia Lennonová) malého Johna svěřila na výchovu své sestře (Mary Elizabeth „Mimi“ Smithové) a tragicky zemřela, když mu bylo osmnáct let. Johna Lennona tato událost poznamenala na celý život. Měl dvě nevlastní sestry. Od sedmi let výmýšlel básničky a kratičké příběhy, které doprovázel vlastními kresbami, byl náruživým čtenářem. V roce 1952 nastupuje John Lennon na gymnázium Quarry Bank, začíná hrát na kytaru a později s kamarádem Petem Shottonem zakládá první skifflovou skupinu The Quarrymen. Historie skupiny The Beatles začala v roce 1956, kdy se na pouti v anglickém Wooltonu John Lennon seznámí s Paulem McCartneym a přivede ho do své skupiny jako kytaristu. Tímto okamžikem vzniká nejslavnější hudební spojení všech dob - Lennon/McCartney. Lennon a McCartney pak začínají spolupracovat na psaní písní, za první dva roky spolupráce jich napsali kolem jednoho sta.

10 23. srpna 1962 se John Lennon oženil se svou spolužačkou z umělecké školy Cynthií Powellovou, 8. dubna 1963 se jim narodil syn John Charles Julian Lennon. V březnu roku 1964 vydává Lennon svou první knihu In His Own Write, takřka přes noc se stává bestsellerem. O rok později vydává další knihu A Spaniard in the Works. John Lennon byl celý život rebel, 4. března 1966 pronesl při jednom interview poznámku o tom, že Beatles jsou populárnější než Ježíš Kristus, rozpoutala se vlna odporu a rozhlasové stanice v USA bojkotují vysílání hudby Beatles. Rok 1966 je důležitý i pro jeho osobní život - 9. listopadu potkává svou životní lásku, kontroverzní japonskou umělkyni Yoko Ono. O dva roky později se rozvádí s manželkou Cynthií a 20. března 1969 se na Gibraltaru s Yoko Ono žení. Rok 1969 je pro Beatles kritický. John Lennon začíná na nahrávání vodit Yoko Ono, proti čemuž protestuje hlavně Paul McCartney. John Lennon se vrhá na sólové projekty, s Yoko Ono natočil album Unfinished Music No. 1: Two Virgines, na jehož obalu jsou oba nazí, proto se gramofonová deska musí prodávat v papírovém sáčku. Lennon a Yoko zakládají skupinu Plastic Ono Band a začínají se politicky angažovat a protestovat proti válkám. Pořádají mírové happeningy, nejznámější - Bed In - se odehrál květnu 1969 v Montrealu. Novomanželé Lennonovi strávili 8 dní v posteli, vzývali mír, pořádaly mírové dýchánky a společně s přáteli (mj. Timothy Leary) nahráli dnes již kultovní skladbu Give Peace a Chance. V roce 1970 se Beatles oficiálně rozpadli. O rok později se manželé Lennonovi stěhují natrvalo do USA a zabydlují se v domě Dakota House v New Yorku. Lennon vydává album Imagine. Ve Spojených státech má John Lennon problémy s imigračním úřadem kvůli dřívějšímu přechování drog. V roce 1976 získává Lennon „zelenou kartu“.

11 Členové John Lennon Paul McCartney George Harrison Ringo Starr
Dřívější členové Pete Best Stuart Sutcliffe

12 Paul McCartney James Paul McCartney (* 18. června 1942 Liverpool) je britský hudebník, zpěvák a skladatel, bývalý člen skupiny The Beatles. Paul Mccartney se narodil irským rodičům (James McCartney a Mary Patricia Molinová). Společně s bratrem Michaelem (snažil se hudebně prosadit pod pseudonymem Mike McGear, ale nepříliš úspěšně) byli vychovávání v katolické víře. Matka zemřela na rakovinu prsu, když bylo Paulovi 13 let. V dětství mu otec koupil první kytaru a jelikož dříve sám hrál na trubku a klavír v jazzové kapele, dával Paulovi první lekce hudby sám. Na gymnáziu v Quarry Bank poznal George Harrisona a začali se spolu učit na kytaru. Historie skupiny The Beatles začala v roce 1957, kdy se na pouti v anglickém Wooltonu Paul seznámil s Johnem Lennonem, který ho přivedl do skupiny Quarrymen jako kytaristu. Tímto okamžikem vzniká nejslavnější hudební spojení všech dob - Lennon/McCartney. Lennon a McCartney pak začínají spolupracovat na psaní písní, za první dva roky spolupráce jich napsali kolem jednoho sta. Veškerý volný čas trávili spolu a hráli na kytary. Paul ve škole prospíval velmi dobře, mluví německy i španělsky, ale dal přednost muzice a tak místo učení začal vystupovat se skupinou po Britániiu a místo dalšího studia začal pracovat jako pomocník strojvedoucího na lokomotivě a stáčet drát v továrně. Na podzim roku 1958 se skupina Quarrymen přejmenovala na Johnny and the Moondogs a v roce 1959 se skupina opět přejmenovala, tentokrát na The Silver Beetles. V roce 1960 se skupina naposledy přejmenovala na The Beatles (slovní hříčka - beetle znamená brouk, beat znamená tlouci, bít, tep…) a dostala angažmá v neměckém Hamburku. Díky odchodu původního basového kytaristy Stuarta Sutcliffa jeho nástroj přebírá McCartney. Paul působil ve skupině The Beatles do jejího rozpadu v roce Po smrti manažera skupiny Briana Epsteina, se stal nepsaným vůdcem kapely. Mezi jeho nejlepší a nejznámější písně této éry patří Eleanor Rigby (1966), Can't Buy Me Love (1964), Let It Be (1970) a především Hey Jude (1968) a Yesterday (1965).

13 Členové John Lennon Paul McCartney George Harrison Ringo Starr
Dřívější členové Pete Best Stuart Sutcliffe

14 George Harrison George Harold Harrison (* 25. února 1943 v Liverpoolu – 29. listopadu 2001 v Los Angeles) byl populární britský kytarista, zpěvák, skladatel a hudební i filmový producent, známý především jako člen kapely Beatles. George vyrůstal v harmonické rodině (matka Louisa Harrisonová, otec Harold Harrison) v britském Liverpoolu společně se třemi sourozenci (sestra Louise, bratři Harold ml. a Peter). Nejmladší člen skupiny Beatles chodil na stejnou základní školu jako John Lennon, ale neznali se. Na gymnáziu v Quarry Bank poznal Paula McCartneyho. V jeho třinácti letech mu rodiče koupili první kytaru, přes počáteční nezájem začal George pravidelně cvičit a dělat pokroky, poslouchal nahrávky a snažil se je napodobovat. Paul McCartney ho učil hrát první akordy. Po čase mu matka koupila pořádnou kytaru. Aby jí George splatil částku, již na koupi nástroje vydala, nastoupil jako poslíček u řezníka. Po absolvování gymnázia v roce 1953 postoupil George na Liverpool Institute. Školu po čase opustil a stal se elektrikářským učněm v obchodním domě. V té době založil svou první hudební skupinu The Rebels (česky povstalci). Jeho velkým vzorem byl americký kytarista Buddy Holly. Od roku 1958 začal George hrát na kytaru v kapele Quarrymen, kam ho přivedl McCartney. Na podzim roku 1958 se skupina přejmenovala na Johnny and the Moondogs a v roce 1959 se skupina opět přejmenovala, tentokrát na The Silver Beetles. V roce 1960 se skupina naposledy přejmenovala na The Beatles (slovní hříčka - beetle znamená brouk, beat znamená tlouci, bít, tep…) a dostala angažmá v německém Hamburku. George v té době ještě něbyl plnoletý a neměl pracovní povolení a tak byl předčasně vyhoštěn zpět do Anglie. Nicméně po odchodu původního basového kytaristy Stuarta Sutcliffa jeho nástroj přebírá Paul McCartney a McCartneyova sólovou kytaru může převzít George. George Harrison byl výtečný kytarista, ale během působení ve skupině Beatles nedostal mnoho příležitostí k prosazení vlastních skladeb. Až do alba Revolver se jeho písně objevovaly na deskách Beatles výjimečně (vždy max. dvě).

15 V roce 1964 poznal George při natáčení filmu Perný den modelku Pattie Boyd. Oddáni byli 21. ledna 1966. V letech 1966 až 1969 se George potýkal s drogovou závislostí. Užíval LSD, marihuanu... V roce 1965 na albu Rubber Soul jsou zaznamenány první Georgeovy pokusy o hru na indický strunný nástroj sitar. V té době se setkal s indickým hudebním skladatelem a především vynikajícím sitáristou Ravim Shankarem, který se stal jeho přítelem a učitelem. George se začal zajímat o indickou kulturu i meditaci a v roce 1969 se stal význačným příznivcem hnutí Hare Krišna, odpoutal se tak od drog, ale zároveň to narušilo jeho soukromý život a manželka Pattie Boyd po osobních neshodách odchází k Eriku Claptonovi. Ještě za působení v Beatles vydává Harrison dvě alba - Wonderwall Music (1968) a Electronic Sound (1969), která však kritiky nebyla příliš přijata. V prvním případě se jedná o hudbu k filmu, v druhém o experimentální syntezátorovou desku. V roce 1970 však vychází velmi úspěšné album All Things Must Pass se slavnou písní My Sweet Lord (opěvující Krišnu), kvůli které se Harrison dostal v roce 1976 k soudu a byl obviněn z plagiátorství (pro podobnost s písní He's So Fine z roku 1962 newyorské skupiny Chiffons). Po dalším vynikajícím albu Living in the Material World zakládá George v roce 1974 vlastní gramofonovou firmu Dark Horse, stejnojmenné album však není úspěšné a jeho sólové turné po USA není kritikou dobře přijato. V roce 1974 žil George nějaký čas s modelkou Kathy Simmons, bývalou přítelkyní Roda Stewarta. Pak se zamiloval do Mexičanky Olivie Trinidad Ariasové, sekretářky firmy A&M, jež distribuovala desky jeho společnosti. Měsíc před svatbou, 1. srpna 1978, se jim narodil syn Dhani. V mezidobí vydával Harrison i nadále sólová alba (výborné 33 & 1/3 či George Harrison) - tu s větším, tu s menším úspěchem. Vždy se však jednalo o melodicky silné a textově zajímavé počiny, přestože se George držel svého stylu a odmítal jakkoli přijímat nastalé trendy v hudbě. Snad i proto poptávka po jeho tvorbě poněkud poklesla. 29. listopadu 2001 George Harrison podlehl rakovině plic v Los Angeles v Kalifornii. Podle dostupných informací byl jeho popel nasypán do indické posvátné řeky Gangy. Krátce před smrtí vytvořil nové album, které pak dle jeho instrukcí dokončili Jeff Lynne, syn Dhani a bubeník Jim Keltner. Bylo vydáno pod názvem Brainwashed v roce 2002.

16 Členové John Lennon Paul McCartney George Harrison Ringo Starr
Dřívější členové Pete Best Stuart Sutcliffe

17 Ringo Starr Ringo Starr (* 7. července 1940 v Liverpoolu, Anglie) je britský bubeník, zpěvák a herec známý především jako bývalý člen skupiny The Beatles. Ringo Starr, vlastním jménem Richard Starkey, pochází z dělnického prostředí. Rodiče se rozvedli, když byly Richardovi tři roky. V dětství prodělal řadu nemocí s dlouhodobou hospitalizací, kvůli čemuž měl časté výpadky ve školní docházce. Střední školu nedokončil. Od mládí byl manulně zručný, hudební kariéru začal v roce 1957, kdy si pořídil bicí soupravu a se svým kamarádem Eddiem Milesem založil skifflovou skupinu The Eddie Clayton Skiffle Group. V roce 1959 začal hrát se tehdejší nejúspěšnějí amatérskou rock'n'rollovou kapelou Rory Storm and the Hurricanes. Jeho vlastní jméno se pro hudebníka příliš nehodilo a tak si příjmení zkrátil na Starr a jeho spoluhráči mu, díky lásce k prstenům začali přezdívat Ringo (česky ring znamená prsten). V srpnu 1962 nahrazuje bubeníka Peta Besta ve skupině Beatles a jejich členem zůstává až do oficiálního rozpadu skupiny v dubnu V září s Beatles nahrává jejich první singl s názvem Love Me Do (na druhé straně píseň P.S. I Love You), který se dostal na 17. místo nejprodávanějších desek. Ve skupině Beatles zastával vždy pozici bubeníka, jako zpěvák se příliš neuplatnil (na každém LP má 1-2 nazpívané písně). Nejvýrazněji zazářil v písních Honey Don't na albu Beatles For Sale nebo ve slavné Yellow Submarine. Po rozpadu Beatles se Ringo Starr vrhl na vydávání sólových desek, které však nebyly příliš úspěšné. Jako vynikajícího bubeníka jej obšem i v dalších letech vyhledávali osobnosti rockového světa včetně jeho bývalých spoluhráčů. Jeho bubnování zůstává vrcholnou školou jednoduché brilantnosti, jako zpěvák je pouze průměrný. V roce 1970 vydal album Sentimental Journey plné swingových evergreenů. Album Beaucoups Of Blues (1970) je prozměnu ve stylu country. V 1. pol. 70. let má i několik hitů, např. It Don´t Come Easy (1971), Back Off Boogaloo (1972) a Photograph (1973'). Album Ringo (1973) bylo dokonce velmi úspěšným a podíleli se na něm všichni bývalí členové Beatles. Dva singly z tohoto alba se umístili na 1. místě v americké hitparádě (Photograph a You're Sixteen). V oblasti pop music jeho popularita od poloviny 70. let poklesla, o to více se začal prosazovat jako herec. V roce 1969 se Ringo Starr objevuje ve filmu Candy, v roce 1970 ve filmu The Magic Christian, v 1975 film Lizstomania a v roce 1981 získal hlavní roli ve snímku Caveman. V dalších letech natáčí mnoho filmů a TV seriálů. Jako jediný ex-Beatle se také objevil v reklamě, když propagoval v USA značkovou vodku. V roce 1976 se přestěhoval do Monte Carla.

18 Po překonání drogové a alkoholové závislosti se v roce 1989 Ringo Starr objevuje na turné se svou doprovodnou skupinou All-Starrs Band. V roce 1995 se spojil s bývalými členy Beatles Paulem McCartneym a Georgem Harrisonem u příležitosti práce na projektu Anthology (v roce 1994 byly objeveny demosnímky Lennonových písní, ke kterým zbylí členové skupiny nahráli doprovod a vznikly tak poslední písně Real Love a Free As A Bird vydané na albech Anthology 1 (Apple Records, 21. listopadu 1995), Anthology 2 (Apple Records, 18. března 1996), Anthology 3 (Apple Records, 28. října 1996)). V roce 1998 natočil album Vertical Man s řadou pozoruhodných hostů (Ozzy Osbourne, Steven Tyler, Alanis Morissette). Osobní život 11. února 1965 se oženil s liverpoolskou kadeřnicí Maureen Coxovou, s níž má děti Zaka (uznávaný bubeník, mimo jiné hrál ve skupinách Oasis či v obnovených The Who), Jasona a Lee. S Maureen se rozvedl v roce V roce 1981 se oženil s herečkou Barbarou Bachovou.

19 Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali

20 Diskografie Studiová alba
Please Please Me (Parlophone, 26. dubna 1963) With The Beatles (Parlophone, 22. listopadu 1963) A Hard Day's Night (Parlophone, 10. června 1964) Beatles For Sale (Parlophone, 4. prosince 1964) Help! (Parlophone, 6. srpna 1965) Rubber Soul (Parlophone, 3. prosince 1965) Revolver (Parlophone, 5. srpna 1966) Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Parlophone, 1. června 1967) Magical Mystery Tour (Parlophone, 19. listopadu 1967) The Beatles (The White Album; Apple / Parlophone, 22. listopadu 1968) Yellow Submarine (Apple / Parlophone, 17. ledna 1969) Abbey Road (Apple / Parlophone, 26. září 1969) Let It Be (Apple / Parlophone, 6. listopadu 1970)

21 Kompilace A Collection Of Beatles' Oldies (Parlophone, 9. prosince 1966) Let It Be Box-Set (Apple / Parlophone, 8. května 1970) (Apple, Red Album; 19. dubna 1973) (Apple, Blue Album; 19. dubna 1973) Rock 'N' Roll Music (Parlophone, 10. června 1970) Live! At The Star-Club In Hamburg, Germany 1962 (Bellaphon, 1. května 1977) The Beatles At The Hollywood Bowl (Parlophone, 6. května 1977) Love Songs (Parlophone, 19. listopadu 1977) The Beatles Collection (včetně Rarities; EMI / Parlophone, 2. prosince 1978) Hey Jude (Parlophone, 11. května 1979) The Beatles' Ballads (Parlophone, 13. října 1980) Rock 'N' Roll Music - nové vydání (MFP, 27. října 1980 The Beatles' Box (World Records, 3. listopadu 1980) Beatles' Oldies (Polydor, 1981) Reel Music (Parlophone, 29. března 1983) The Complete Silver Beatles (Audio Fidelity, 10. září 1982) 20 Greatest Hits (Parlophone, 18. října 1982) Sessions (nevydáno z právních důvodů) The Early Tapes Of The Beatles (UNI / Mercury, 7. července 1987) Past Masters Volume 1 (Parlophone, 8. března 1988) Past Masters Volume 2 (Parlophone, 8. března 1988) Live At The BBC (Apple, 30. listopadu 1994) Anthology 1 (Apple, 21. listopadu 1995) Anthology 2 (Apple, 18. března 1996) Anthology 3 (Apple, 28. října 1996) Yellow Submarine Songtrack (Apple, 13. září 1999) 1 (Apple, 13. listopadu 2000)

22 Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali

23 Filmografie A Hard Day's Night, černobílý celovečerní film
Scénář: Alun Owen Kamera: Gilbert Taylor Režie: Richard Lester Dále hrají: John Junkin, Norman Rossington, Wilfred Brambell, Victor Spinetti Help!, barevný celovečerní film Scénář: Marc Behm Dále hrají: Eleanor Bron, Leo McKern, Roy Kinnear, Victor Spinetti Yellow Submarine, barevný kreslený film Scénář: Lee Minoff, Al Brodax Výtvarník: Heinz Edelmann Režie: George Dunning Magical Mystery Tour, barevný televizní film Námět, scénář, režie: The Beatles Let It Be, barevný hraný dokument Kamera: Tony Richards Režie: Michael Lindsay-Hogg

24 Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali

25 Nejznámější Hity Nejznámějších 27 hitů vyšlo na cd „The Beatles – ONE“
1. Love Me Do 2. From Me to You 3. She Loves You 4. I Want to Hold Your Hand 5. Can't Buy Me Love 6. A Hard Day's Night 7. I Feel Fine 8. Eight Days a Week 9. Ticket to Ride 10. Help! 11. Yesterday 12. Day Tripper 13. We Can Work It Out 14. Paperback Writer 15. Yellow Submarine 16. Eleanor Rigby 17. Penny Lane 18. All You Need Is Love 19. Hello Goodbye 20. Lady Madonna 21. Hey Jude 22. Get Back 23. The Ballad of John & Yoko 24. Something 25. Come Together 26. Let It Be 27. The Long and Winding Road

26 Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali

27 Galerie

28 John Lennon Lennon ve sých oblíbených „Lenonkách“

29 Paul McCartney (1967) Paul McCartney (2003)

30 George Harrison (1964) George Harrison (1987)

31 Ringo Starr (1964) Ringo Starr (1965)

32 Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali

33 Vypracovali: Ondřej Hubáček IX.D Michal Pšurný IX.D Jiří Jung IX.D


Stáhnout ppt "Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali."

Podobné prezentace


Reklamy Google