Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KDO JSEM?....  jsem chemický prvek středního rodu  moje protonové číslo je 79, oxidační číslo mám 3,1, moje elektronegativita je 1,4 a moje hmotnostní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KDO JSEM?....  jsem chemický prvek středního rodu  moje protonové číslo je 79, oxidační číslo mám 3,1, moje elektronegativita je 1,4 a moje hmotnostní."— Transkript prezentace:

1 KDO JSEM?...

2  jsem chemický prvek středního rodu  moje protonové číslo je 79, oxidační číslo mám 3,1, moje elektronegativita je 1,4 a moje hmotnostní číslo je 196,97 a nacházím se v 11 skupině (I.B) a jsem v 6 periodě  jsem lesklý, žlutý, kujný, na vzduchu stálý kov  moje teplota tání je 1064 °C  jsem chemicky odolný  velmi dobře tepelně i elektricky vodivý  ale poměrně měkký drahý kov  již od dávnověku jsem byl používán pro výrobu dekorativních předmětů a šperků a jako měnová záruka při emisích bankovek  v současné době jsem navíc důležitým materiálem v elektronice, kde je ceněna moje vynikající elektrická vodivost a odolnost proti korozi  dále se používám v zubním lékařství a zdobí se mnou sklo a porcelán a mými plátky se pokrývají umělecké předměty-sochy,rámy obrazů,části staveb…atd.  v přírodě se vyskytuje zejména ryzí

3

4  Vytvořila: Vendula Celuchová  Zdroje: http://www.zlatnictvinoemi.cz/drahe-kovy-28/http://www.zlatnictvinoemi.cz/drahe-kovy-28/ www.wikipedia.org učebnice


Stáhnout ppt "KDO JSEM?....  jsem chemický prvek středního rodu  moje protonové číslo je 79, oxidační číslo mám 3,1, moje elektronegativita je 1,4 a moje hmotnostní."

Podobné prezentace


Reklamy Google