Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přeložte zájmena: Translate the Pronouns In each of the following sentences, translate the English pronouns into Czech. Possible variants will be displayed.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přeložte zájmena: Translate the Pronouns In each of the following sentences, translate the English pronouns into Czech. Possible variants will be displayed."— Transkript prezentace:

1 Přeložte zájmena: Translate the Pronouns In each of the following sentences, translate the English pronouns into Czech. Possible variants will be displayed. Vzor: To je [my] poslední slovo. To je moje/mé poslední slovo. *Taken from Lesson 7, pg. 88, ex. 5 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Přeložte zájmena 1. Jsem spokojen s vámi i s [your] bratrem.

3 Přeložte zájmena 1. Jsem spokojen s vámi i s vaším bratrem. 2. Milujeme [our] matku i [our] otce.

4 Přeložte zájmena 1. Jsem spokojen s vámi i s vaším bratrem. 2. Milujeme svou/svoji/naši matku i svého/našeho otce. 3. Máš [my] slovo.

5 Přeložte zájmena 1. Jsem spokojen s vámi i s vaším bratrem. 2. Milujeme svou/svoji/naši matku i svého/našeho otce. 3. Máš moje/mé slovo. 4. Každý má [his] pravdu.

6 Přeložte zájmena 1. Jsem spokojen s vámi i s vaším bratrem. 2. Milujeme svou/svoji/naši matku i svého/našeho/otce. 3. Máš moje/mé slovo. 4. Každý má svou pravdu. 5. Už jsem ti řekl [my] názor na [her] přítele.

7 Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám [our] články o Praze?

8 Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám naše články o Praze? 7. Dělá ve [his] oboru pokroky.

9 Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám naše články o Praze? 7. Dělá ve svém oboru pokroky. 8. Jste si jisti [your] slovy?

10 Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám naše články o Praze? 7. Dělá ve svém oboru pokroky. 8. Jste si jisti vašimi/svými slovy? 9. Kolik vám zaplatili za [your] slovníky?

11 Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám naše články o Praze? 7. Dělá ve svém oboru pokroky. 8. Jste si jisti vašimi slovy? 9. Kolik vám zaplatili za vaše slovníky? 10. Ztratil jsem u Slováků [my] hodinky.

12 Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám naše články o Praze? 7. Dělá ve svém oboru pokroky. 8. Jste si jisti vašimi slovy? 9. Kolik vám zaplatili za vaše slovníky? 10. Ztratil jsem u Slováků moje/mé/svoje/své hodinky.


Stáhnout ppt "Přeložte zájmena: Translate the Pronouns In each of the following sentences, translate the English pronouns into Czech. Possible variants will be displayed."

Podobné prezentace


Reklamy Google