Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Situační prevence -MKDS- Cíl ● preventivní funkce, tj. vytváření bezpečných zón v exponovaných lokalitách, ● snížení trestné činnosti /i přestupků/ a její.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Situační prevence -MKDS- Cíl ● preventivní funkce, tj. vytváření bezpečných zón v exponovaných lokalitách, ● snížení trestné činnosti /i přestupků/ a její."— Transkript prezentace:

1 Situační prevence -MKDS- Cíl ● preventivní funkce, tj. vytváření bezpečných zón v exponovaných lokalitách, ● snížení trestné činnosti /i přestupků/ a její vytlačení mimo snímaný prostor – okamžitý efekt ● efektivní a koordinovaný postup bezpečnostních složek, ● represivní funkce – zachycení pachatele, důkazní materiál

2 Situační prevence -MKDS- Podmínky ● signál není určen pro veřejnost, ale pro malý okruh uživatelů a pro přesně vymezený účel, ● občané musí být informováni o tom, že je prostor monitorován, ● MKDS musí monitorovat veřejné prostranství, ● riziková místa stanovuje na základě podrobných analýz Policie České republiky.

3 Situační prevence -MKDS- Legislativa ● zákon ČNR č. 283/1991 Sb., o Policii České republiky, ve znění pozdějších předpisů ● zákon č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů. ● zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů

4 Situační prevence -MKDS- Doporučení ● MKDS je jeden z nejsložitějších projektů prevence kriminality. ● Je nutné dodržet spoustu technických podmínek daných nařízeními vlády, vyhláškami a ČSN. ● Provoz a obsluha MKDS stojí velké finanční prostředky z rozpočtu obce. ● Vhodnost realizace vždy konzultujte s OPK MV!


Stáhnout ppt "Situační prevence -MKDS- Cíl ● preventivní funkce, tj. vytváření bezpečných zón v exponovaných lokalitách, ● snížení trestné činnosti /i přestupků/ a její."

Podobné prezentace


Reklamy Google