Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_432_Popis obrázku AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová ROČNÍK,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_432_Popis obrázku AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová ROČNÍK,"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_432_Popis obrázku AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová ROČNÍK, DATUM: 9., 19. 2.2012 VZDĚL. OBOR, TÉMA: Anglický jazyk, Popis obrázku ČÍSLO PROJEKTU: OPVK 1.4

2 Anotace: Materiál určený pro žáky základní školy v předmětu anglický jazyk k prezentaci na interaktivní tabuli či dataprojektoru. Jedná se o shrnutí dosavadního učiva, které se týká popisování obrázku a děje na obrázku.

3 DESCRIBING A PICTURE This is a living room. There is a woman sitting in a pink armchair. She is reading a newspaper. The woman has got straight brown hair. She is wearing a green sweatshirt, blue trousers and grey shoes. There is a big green plant on the floor next to the armchair on the right. On the right side, I can see a wooden bookcase and a blue striped sofa with two pillows. There are also two lamps in the picture. One is standing next to...

4 Zásady Začni tím, co je nejvýraznější K popisu prostředí používej vazbu THERE IS A... nebo THERE ARE... Používáme přítomný čas průběhový k popisu děje na obrázku Obojí můžeme spojit do věty typu: There is a woman reading newspaper. Vymysli si příběh, co se stalo chvíli před, nebo co bude následovat.

5 Vazba THERE IS / ARE There is a cup of tea on the table. Na stole je šálek čaje. There are six chairs round the table. Kolem stolu je šest židlí. There are some papers on the table. Na stole jsou nějaké papíry.

6 Popiš obrázek za použití vazby THERE IS... / THERE ARE... 1 2

7 PRESENT CONTINUOUS přítomný čas průběhový Používáme pro děje právě probíhající (teď), nebo pro popis děje na obrázku. Tvoříme pomocí pomocného slovesa TO BE a slovesa významového s koncovkou –ING. I am reading.Teď čtu. You are studying.Vy se učíte. Tom is looking at the board. Tom se dívá na tabuli.

8 Řekni, co se děje na obrázcích (přítomný čas průběhový) 1 23 4 56

9 There is/are... -ing There are three girls playing with pillows. There is a woman sitting on the bed and reading. There are four people watching TV.

10 1 7 6 5 4 3 2

11 Try to describe this picture

12 Použité obrázky: www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_432_Popis obrázku AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová ROČNÍK,"

Podobné prezentace


Reklamy Google