Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento směr si kladl za cíl podat nový obraz člověka. Aktualizoval člověka, realitu a předmětný svět. V samotných dílech se však nejvýrazněji zrcadlí tíživý.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento směr si kladl za cíl podat nový obraz člověka. Aktualizoval člověka, realitu a předmětný svět. V samotných dílech se však nejvýrazněji zrcadlí tíživý."— Transkript prezentace:

1

2 Tento směr si kladl za cíl podat nový obraz člověka. Aktualizoval člověka, realitu a předmětný svět. V samotných dílech se však nejvýrazněji zrcadlí tíživý pocit odcizení jedince a jeho lidská situace, pochyby o hodnotách V samotných dílech se však nejvýrazněji zrcadlí tíživý pocit odcizení jedince a jeho lidská situace, pochyby o hodnotách a hlavně jeho existenciální rozčarování. a hlavně jeho existenciální rozčarování.

3

4 Tendence, která v 50. a 60. létech 20. století zahrnovala řadu velmi zajímavých figurativně orientovaných názorů. Existencialismus byl nejoblíbenější filozofií poválečné éry v kontinentální Evropě. Tato filozofie velmi rychle opanovala zejména literaturu a výtvarné umění. Jejím jazykem je – autenticita, strach, odcizení, absurdita, znechucení, metamorfóza, úzkost, svoboda.

5 36 A.Gicometti, Kráčející muž

6 37 F. Bacon, Postava v pohybu

7 38 F. Bacon, portrét Henrietty Moralesové

8 Představitelé: Alberto GIACOMETTI Francis BACON Germaine RICHIER Lucian FREUD Francis GRUBER Bram Van VELDE


Stáhnout ppt "Tento směr si kladl za cíl podat nový obraz člověka. Aktualizoval člověka, realitu a předmětný svět. V samotných dílech se však nejvýrazněji zrcadlí tíživý."

Podobné prezentace


Reklamy Google