Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

P OZNÁVÁME K RNOVSKO Krnovsko a EU. K RNOVSKO A EU Otázky pro začátek Ve kterém roce vstoupila Česká republika do Evropské unie? Slyšel jsi někdy pojem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "P OZNÁVÁME K RNOVSKO Krnovsko a EU. K RNOVSKO A EU Otázky pro začátek Ve kterém roce vstoupila Česká republika do Evropské unie? Slyšel jsi někdy pojem."— Transkript prezentace:

1 P OZNÁVÁME K RNOVSKO Krnovsko a EU

2 K RNOVSKO A EU Otázky pro začátek Ve kterém roce vstoupila Česká republika do Evropské unie? Slyšel jsi někdy pojem euroregion? Vyskytují se v Mikroregionu Krnovsko nějaké euroregiony?

3 K RNOVSKO A EU NUTS ( Nomenklatura územních statistických jednotek) Zkratka z francouzského Nomenclature des Unites Territoriales Statistique. Pro potřeby Evropské unie byly vytvořeny územní statistické jednotky. Úroveň NUTS I v ČR představuje celé území státu. NUTS II představují regiony soudržnosti.

4 K RNOVSKO A EU Euroregiony Jsou nadnárodním sdružením obcí a měst. Vznikají za účelem podpory zaostalejších oblastí při obou stranách státní hranice. Na území našeho mikroregionu zasahují dva euroregiony, Euroregion Silesia a Euroregion Praděd.

5 K RNOVSKO A EU Euroregion Silesia Je jedním z nejmladších euroregionů česko- polského příhraničí. Vznikl v září 1998. Sídlem české části Euroregionu Silesia je město Opava.

6 K RNOVSKO A EU Euroregion Praděd Vznikl dne 2. července 1997 v Jeseníku. Byl pojmenován po nejvyšší hoře Jeseníků – Pradědu (1492 m n. m.). Z Mikroregionu Krnovsko se zde nachází např. obce Brantice, Město Albrechtice, Lichnov a Zátor.

7 DĚKUJI ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "P OZNÁVÁME K RNOVSKO Krnovsko a EU. K RNOVSKO A EU Otázky pro začátek Ve kterém roce vstoupila Česká republika do Evropské unie? Slyšel jsi někdy pojem."

Podobné prezentace


Reklamy Google