Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMATIKA 9 Práce s daty – aplikace I. III2 – I9- 05.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMATIKA 9 Práce s daty – aplikace I. III2 – I9- 05."— Transkript prezentace:

1 INFORMATIKA 9 Práce s daty – aplikace I. III2 – I9- 05

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive Praktikum z informatiky v 9. ročníku, oblast Informační a komunikační technologie. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s počítačem a využití informací z internetu. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě pomocí dataprojektoru nebo na interaktivní tabuli.

3 Jak pracovat efektivně s daty ? Chceme-li formátovat již hotový (získaný) textový soubor, je třeba si jej nejprve prohlédnout, teprve poté si dobře rozmyslet a rozvrhnout úpravy v něm. Pamatuj, že méně je někdy více !

4 Úkol - zadání Eliška s Karlem si každý měsíc spoří určitou částku peněz. Diagram znázorňuje úspory obou sourozenců za poslední kalendářní rok.

5 Z diagramu zjisti následující informace : 1.Kolik korun znázorňuje jeden dílek v diagramu? 2.Kolik korun měsíčně spoří Eliška? 3.Kolik korun měsíčně spoří Karel? 4.Ve kterém měsíci měla Eliška s Karlem naspořenou stejnou částku? Kolik korun to bylo? 5.O kolik korun měla Eliška naspořeno v prosinci více než Karel? 6.Od kterého měsíce měl Karel naspořeno méně než Eliška?

6 Zdroje obrázků: Obrázek na snímku č.4 v této prezentaci byl vytvořen pomocí grafu MS Excel ze sady MS Office – vytvořil autor prezentace


Stáhnout ppt "INFORMATIKA 9 Práce s daty – aplikace I. III2 – I9- 05."

Podobné prezentace


Reklamy Google