Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DAE. ŘÁD Forma, obsah a struktura DAE Daňová evidence je obdobou zrušené jednoduchého účetnictví. Upravuje ji zákon o daních z příjmů. Úkolem daňové evidence.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DAE. ŘÁD Forma, obsah a struktura DAE Daňová evidence je obdobou zrušené jednoduchého účetnictví. Upravuje ji zákon o daních z příjmů. Úkolem daňové evidence."— Transkript prezentace:

1 DAE

2 ŘÁD Forma, obsah a struktura DAE Daňová evidence je obdobou zrušené jednoduchého účetnictví. Upravuje ji zákon o daních z příjmů. Úkolem daňové evidence je poskytnout informace: O PŘÍJEMECH A VÝDAJÍCH (členíme pro potřeby zjištění základu daně) O MAJETKU A ZÁVAZCÍCH PODNIKATELE

3 FORMA, VEDENÍ DAE FORMA A ZPŮSOB VEDENÍ DAŇOVÉ EVIDENCE obsah, zákon stanoví formu DAE ani způsob vedení nestanoví Podnikatel rozhoduje, jakou formu si zvolí.

4 EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ PODLE ZÁKONA O DANI Z PŘÍJMŮ (ZDP) Příjmy zachycujeme tak, aby bylo zřejmé, zda se jedná o příjmy zahrnované nebo nezahrnované do základu daně Do základu daně patří příjmy:přijaté peníze za prodej zboží, výrobků, poskytnutých služeb Do příjmů, které nejsou zahrnovány do základu daně: peněžní vklady podnikatele, přijaté půjčky.

5 EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ PODLE ZÁKONA O DANI Z PŘÍJMŮ (ZDP) Výdaje evidujeme rozčleněné na výdaje odčitatelné a neodčitatelné od základu daně Odčitatelné výdaje jsou na dosažení, zajištění a udržení zdanitelných příjmů, odečítají se od základu daně ve výši stanovené ZDP, jsou to například platby za nákup materiálu, zboží, nakoupené služby neodčitatelné výdaje nesnižují základ daně, jsou to například výdaje na osobní potřebu podnikatele, splátky půjčky


Stáhnout ppt "DAE. ŘÁD Forma, obsah a struktura DAE Daňová evidence je obdobou zrušené jednoduchého účetnictví. Upravuje ji zákon o daních z příjmů. Úkolem daňové evidence."

Podobné prezentace


Reklamy Google