Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM 2012 Registrační číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM 2012 Registrační číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM 2012 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: III. Datum vytvoření:březen 2012 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_131

2 Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Tematická oblast: Tvarosloví – slovní druhy Předmět:Český jazyk a literatura Výstižný popis způsobu použití, případně metodické pokyny: žáci prohlubují znalosti v oblasti neohebných slovních druhů, učí se pravidla pro třídění slov podle významu ve větě, tvoří vhodná slovní spojení Klíčová slova: Slovní druhy, neohebné slovní druhy, příslovce, předložky, spojky, částice, citoslovce Druh učebního materiálu:Powerpointová presentace

3 N EOHEBNÉ SLOVNÍ DRUHY

4 P ŘÍSLOVCE Slova, kterými odpovídáme na otázky JAK? KDE? KDY? a KAM?

5 P ŘÍSLOVCE JAK to chutná? KDE jsi? KDY přijdeš? KAM koukáš? Kysele, sladce… Venku, vzadu… Večer, zítra, dnes… Daleko, vlevo…

6 P ŘEDLOŽKY Spojují se obyčejně s podstatnými jmény.

7 P ŘEDLOŽKY u mostu na talíři bez práce ve skříni po večeři pod nosem přes hory ze židle

8 S POJKY Spojují slova nebo věty. Petr a Pavel Půjdeme domů, protože prší. Když půjdeš ven, teple se oblékni. Dívky spěchaly, aby nepřišly pozdě.

9 Č ÁSTICE Uvozují přací věty. Ať tatínek přijde včas. Kéž se maminka uzdraví. Nechť zvítězí ti nejlepší. Kdyby ten vlak už přijel. ANO NE

10 C ITOSLOVCE Vyjadřují pocity, nálady, nebo označují zvuky a pohyby. Uf, to je horko. Brrr, to je zima. Páááni, taková ostuda! Vrabec frnk a byl pryč. Zítra půjdeme na houpačky, heč.

11 Z DROJE : http://www.phil.muni.cz/~synek/prace/www/rozce stnik.html http://sovicky.unas.cz/cviceni2/aj_predlozky.htm ostatní obrázky jsou vloženy z Klipartu, který je součástí programu Microsoft Word Autorem materiálu a jeho všech částí, není-li uvedeno jinak je Mgr. Jitka Charvátová.


Stáhnout ppt "V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM 2012 Registrační číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google