Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0258 Název projektu Inovace a individualizace výuky na OA a HŠ Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_05_PVP_261_Kra Druh učebního materiálu Prezentace Autor RNDr. Irena Králová VY_32_INOVACE_05_PVP_261_Kra

2 Vzdělávací obor, pro který je materiál určen Obchodní akademie, Hotelnictví, Ekonomické lyceum PředmětMatematika Ročník3. Název tematické oblasti (sady)Posloupnosti Název vzdělávacího materiáluPosloupnosti – základní pojmy Anotace V prezentaci je uvedeny základní pojmy: definice posloupnosti, definiční obor a obor hodnot posloupnosti, graf posloupnosti; dále pak jsou na příkladech uvedeny různé způsoby zadání posloupnosti (grafem, výčtem prvků, vzorcem pro n-tý člen). Prezentace obsahuje i příklady na procvičení prezentované látky, v závěru je zadán příklad pro ověření pochopení a zvládnutí dané tematiky. Zhotoveno, (datum/období)29. 10. 2013 Ověřeno18. 12. 2013

3 Posloupnosti Základní pojmy

4 Definice posloupnosti

5 Nekonečná a konečná posloupnost

6 Definiční obor a obor hodnot posloupnosti

7 Příklad 1

8 Řešení příkladu 1

9 Graf posloupnosti

10 Příklad 2

11 Řešení příkladu 2

12 Příklad 3

13 Zadání posloupnosti Poznali jsme, že posloupnost může být zadána: pomocí grafu, výpisem několika jejích členů, vzorcem pro n-tý člen.

14 Domácí úkol

15 Použitá literatura: ODVÁRKO, Oldřich. Matematika pro gymnázia: posloupnosti a řady. 2. vyd. Praha: Prometheus, 2001, 126 s. Učebnice pro střední školy (Prometheus). ISBN 80-719-6195-7. Použité zdroje: Pro tvorbu grafů byl použit program GeoGebra. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google