Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie."— Transkript prezentace:

1 Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák umí na mapě najít významná místa Indického oceánu, uvědomuje si význam oceánu pro člověka a především nutnost oceány chránit Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova Indický oceán, monzun, tropický cyklón, tsunami Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 1,45 MB

2 Indický oceán

3 Úkoly Porovnej rozlohu Indického oceánu s ostatními oceány.
Najdi v atlasu největší ostrov v tomto oceánu. Jakého je původu? Najdi nejhlubší místo oceánu. Do jaké hloubky sahá? Jak lidé využívají Indický oceán? Co může být příčinou jeho znečištění?

4 Monzuny Pravidelná větrná proudění
V létě přináší vlhký vzduch z oceánu na pevninu – přívaly srážek v zimě suchý vzduch z pevniny do moře

5

6 Tropická cyklóna Vzdušné víry vznikající okolo obratníků
Nebezpečné – silný vítr a srážky

7

8 Tsunami

9 Maledivy

10 Zdroje:


Stáhnout ppt "Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie."

Podobné prezentace


Reklamy Google