Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMATIKA 7 Velikost a styl písma III2 - I7- 15.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMATIKA 7 Velikost a styl písma III2 - I7- 15."— Transkript prezentace:

1 INFORMATIKA 7 Velikost a styl písma III2 - I7- 15

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive Praktikum z informatiky v 7. ročníku, oblast Informační a komunikační technologie. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s počítačem a využití informací z internetu. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě pomocí dataprojektoru nebo na interaktivní tabuli.

3 Velikost a styl písma Po výběru fontu písma je velmi důležitá také jeho velikost. Záleží k jakému účelu bude text sloužit. Pokud budeme dokument tisknout, pak je nutno vzít v potaz jeho čitelnost. Příliš malé písmo není vhodné. Ideální velikost textu na formátu A4 je 12. Velikost není v milimetrech !!!

4 Nástroj změnu velikosti písma

5 Velikost písma je dobré volit až po napsání celého textu v závislosti na jeho účelu určení a množství. V nabídce jsou velikosti přednastavené, ale lze zadat i svou vlastní – např. 17. Hodnoty se mohou i půlit – např. 13,5.

6 Úkol : Napiš svou adresu bydliště 20 různými velikostmi písma.

7 Zdroje obrázků: Obrázek na snímku č.4 v této prezentaci byl vytvořen nástrojem snímek obrazovky ze sady MS Office – pořídil autor prezentace


Stáhnout ppt "INFORMATIKA 7 Velikost a styl písma III2 - I7- 15."

Podobné prezentace


Reklamy Google