Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 01 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-01 Téma vzdělávacího materiálu:Jak začít s PowerPointem Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žákům představí první kroky při práci s prezentačním programem, vysvětluje k čemu se uvedený program používá. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů. Datum vytvoření:12. 1. 2013 Ověření ve výuce:21. 1. 2013

2 K čemu slouží PowerPoint Součástí Microsoft Office je prezentační program PowerPoint. Jeho prostřednictvím je možné navrhnout, kvalitně graficky a esteticky ztvárnit a následně spustit prezentaci. Prezentací se rozumí většinou graficky ztvárněné obrazovky, které mohou být doplněny o nejrůznější animace, efekty a multimediální prvky.

3 Jak začít s PowerPointem Po spuštění programu PowerPoint se zobrazí automaticky první (úvodní) snímek prezentace. Můžeme rovnou pokračovat tím, že do něj zapíšeme text a potom budeme přidávat další snímky a naplňovat je vlastním obsahem.

4 Další možností je začít kartou „Soubor“ a zvolit z nabídky možnost „Nový“ a 2x kliknout myší na možnost „Prázdná prezentace“.

5 Princip snímků Při prezentaci se pracuje s tzv. snímky. Každý snímek je jedna obrazovka, která je po grafické a obsahové stránce ztvárněna nezávisle na jiném snímku.

6 Rozvržení prezentace Při prezentaci je důležitý estetický a grafický vzhled – prezentace by měla být přitažlivá. K tomu je třeba, abyste každý snímek a objekty na snímku dobře rozvrhli. Snímek může obsahovat prakticky jakýkoliv objekt: obrázek, textové pole, klipart, obrazce, tabulky, grafy, vzorce, zvuk, video atd.

7 Vzhled PowerPointu Svým vzhledem je PowerPoint podobným ostatním programům z balíku Office. V horní části se nachází takzvaný „Pás karet“, pod ním se nacházejí jednotlivé nástroje. Uprostřed obrazovky se nachází snímek, na němž bude prezentace tvořena. Nejnižší řádek PowerPointu se nazývá stavový. Podobně jako u ostatních programů informuje o tom, kolik snímků je v dokumentu, na kolikátém snímku jste postaveni a jaký motiv používáte. Dále v něm můžeme měnit měřítko, či zobrazení prezentace.

8 Výřez se Snímky či Osnovou Pás karet Jednotlivé panely nástrojů Zde budeme prezentaci vytvářet. Stavový řádek

9 Otázky K čemu slouží PowerPoint? Je PowerPoint součástí Microsoft Office? Co je to snímek? Jak se nazývá nejnižší řádek PowerPointu?

10 Popište následující obrázek

11 Použité zdroje Zdroj obrázků: www.office.microsoft.comwww.office.microsoft.com Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Radka Pindurová.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google