Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:"— Transkript prezentace:

1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma: Gastronomické a odborné prohlubovací kurzy (sommeliér) Vypracoval: Vladimír Uhlíř Materiál:VY_32_INOVACE_375 Datum: Anotace: Základní seznámení s víny, servis a degustace Obor:65-51-H/01 Kuchař – číšník M/02 Cestovní ruch L/01 Gastronomie

2 Výroba: z modrých hroznů nakvašením

3 -révová vína stolní -révová vína jakostní -révová vína s přívlastkem

4 Suché Cabernet Sauvignon Polosuché Frankovka Cabernet Moravia ledové víno Polosladké Chardonnay

5 Sklenice na červené víno

6 - Tastevin - Degustační sklenka - Vývrtka - Dekantovací košíček - Dekanter - Teploměr - Termo izolační tubus - Sklenice - chladič na víno - Uzávěr na otevřená vína - Ořezávátko na kapsli - Uvolňovací kleště

7 -Prezentace -Odstranění kapsle -Očistit hrdlo pod kapslí -Navrtání od středu korku -Postupné vytažení -Přivonění ke korku -Vytočit korek do ubrousku -Předat hostovi k přivonění -Nasadit dropstop -Nalití vína do degustační skelničky sommeliera -Nalít k ochutnání

8 -Základní vůně -Intenzita vůně -Barevné tóny -Cukr -Alkohol -Charakter -Perlení -Dojem

9 Použité zdroje: Obrázky - vlastní + internet Text - literatura + internet Literatura – Setkání s vínem Vilém Kraus, ing.Kopeček


Stáhnout ppt "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:"

Podobné prezentace


Reklamy Google