Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA FRANZ KAFKA 1883-1924.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA FRANZ KAFKA 1883-1924."— Transkript prezentace:

1 PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA FRANZ KAFKA 1883-1924

2 Dílo: Proměna-obchodní cestující Řehoř Samsa se promění v hmyz,stále přemýšlí a cítí jako člověk, je rodině na obtíž Proces Zámek Nezvěstný (Amerika) Dopisy atd.

3 Nezvěstný-Amerika Hlavní hrdina šestnáctiletý Karel Rossmann musí odjet z Německa do neznámého prostředí – Ameriky. Nejprve se ho ujme strýc, ale když zklame jeho důvěru, je vyhozen a v cizím a často nepřátelském prostředí se musí snažit přežít sám. Symbolizuje to pocit odcizení člověka, blízkost smrti, zkázy

4 Zámek Hl.hrdina –zeměměřič, který jednoho večera přichází do vesnice pod zámkem. Touží podívat se na zámek, ale cestu k němu nenajde. Ani další dny se mu nepodaří zámek najít. V závěru hlavní hrdina usíná vysílením. Existence zámku není v románě výslovně potvrzena.

5 Proces Hlavní hrdina je třicetiletý Josef K., - jednoho rána ho navštíví zástupci soudu, oznámí mu, že je zatčený. V celém románu se důvod zatčení nedozvíme. Ani Josef neví, za co se souzen. Je s ním veden soudní proces, ale soud Josef nikdy nespatří. Přijdou pro něj 2 muži, kteří ho místo k soudu dovedou za město. Tam nad ním vykonají ortel a je bodnut do srdce. Podobenství o anonymní zlé moci a síle, která člověka zničí.

6 obrázky

7 Učební materiál Autor:Mgr.Michaela Kopsová Škola : ZŠ a MŠ L.Kuby 48, České Budějovice Předmět a ročník – český jazyk- čtenářská a informační gramotnost, 8.ročník Školní rok:2011/12 Počet hodin: 1 Prezentace: Microsoft PowerPoint Registrační číslo: 2_I_10_Čj._F.Kafka2_Kopsová Obrázky- zdroj :http://www.flickr.com/photos/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:FranzKafkaGravePrague.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:FKV.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kaf ka.jpg


Stáhnout ppt "PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA FRANZ KAFKA 1883-1924."

Podobné prezentace


Reklamy Google