Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská."— Transkript prezentace:

1 Keane

2 Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská trojice, která vznikla v roce 1997 v Hastingsu. Keane je britská trojice, která vznikla v roce 1997 v Hastingsu.

3 Vznik,historie. Po několika letech experimetováni a vybrušování svého zvuku se Keane rozhodli, že by mohli začít koncertně vystupovat a záhy vydali svůj první singl.Tím byla píseň Everybody's changing. Poté se stále ještě neznámi Keane vydali na své první klubové turné -byli ale trochu jiní než ostatní kapely, chyběl jim totiž kytarista, jehož funkci plní klávesy a klavír. Dostali tedy nálepku "nejlepší kytarová kapela Velké Británie bez kytar"- Nebyl to sice původní záměr -kapela totiž začínala s kytaristou, ten ale skupinu opustil již v roce 2002 a tak se Keane rozhodli nikoho nehledat a zkusit to bez kytaristy. A to se určitě vyplatilo. Po několika letech experimetováni a vybrušování svého zvuku se Keane rozhodli, že by mohli začít koncertně vystupovat a záhy vydali svůj první singl.Tím byla píseň Everybody's changing. Poté se stále ještě neznámi Keane vydali na své první klubové turné -byli ale trochu jiní než ostatní kapely, chyběl jim totiž kytarista, jehož funkci plní klávesy a klavír. Dostali tedy nálepku "nejlepší kytarová kapela Velké Británie bez kytar"- Nebyl to sice původní záměr -kapela totiž začínala s kytaristou, ten ale skupinu opustil již v roce 2002 a tak se Keane rozhodli nikoho nehledat a zkusit to bez kytaristy. A to se určitě vyplatilo.

4 V roce 2003 Keane začali dostávat nabídky od velkých vydavatelství a nakonec podepsali smlouvu se společností Island, u které vydávají desky například U2. V roce 2003 Keane začali dostávat nabídky od velkých vydavatelství a nakonec podepsali smlouvu se společností Island, u které vydávají desky například U2.

5 Alba Keane nahráli album Hopes and Fears s hity jako je Everybody's changing, Somewhere only we know, This is the last time či Bend and break. Album se okamžitě stalo prodejním bestsellerem a prodalo již více než 3,5 milionu kusů. Ani českým fanouškům nejsou neznámí, neboť i u nás získalo album Zlatou desku. Keane nahráli album Hopes and Fears s hity jako je Everybody's changing, Somewhere only we know, This is the last time či Bend and break. Album se okamžitě stalo prodejním bestsellerem a prodalo již více než 3,5 milionu kusů. Ani českým fanouškům nejsou neznámí, neboť i u nás získalo album Zlatou desku.

6 Členové podrobněji: Tom - zpěv Celé jméno: Tom Oliver Chaplin Datum narození: 8.3.1979 Barva vlasů: světle hnědá Barva očí: hnědá Oblíbena barva:modrá Hudební vzory:Michael Jackson, Freddie Mercury Celé jméno: Tom Oliver Chaplin Datum narození: 8.3.1979 Barva vlasů: světle hnědá Barva očí: hnědá Oblíbena barva:modrá Hudební vzory:Michael Jackson, Freddie Mercury

7 Tim - piano,klávesy,basa Celé jméno: Tim James Rice-Oxley Datum narození: 2.6.1976 Barva vlasů: hnědá Barva očí: modrá Oblíbená barva: zelená Hudební vzory: The Beatles,The Smiths,Paul Simon Celé jméno: Tim James Rice-Oxley Datum narození: 2.6.1976 Barva vlasů: hnědá Barva očí: modrá Oblíbená barva: zelená Hudební vzory: The Beatles,The Smiths,Paul Simon

8 Rich - bicí Celé jméno: Richard David Hughes Datum narození: 8.9.1975 Barva vlasů: hnědá Barva očí: modrá Oblíbená barva: modrá Hudební vlivy: REM Celé jméno: Richard David Hughes Datum narození: 8.9.1975 Barva vlasů: hnědá Barva očí: modrá Oblíbená barva: modrá Hudební vlivy: REM


Stáhnout ppt "Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská."

Podobné prezentace


Reklamy Google