Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Connecting Sentences with který Connect the following sentences with který. Remember to put který into the appropriate number and case. Vzor: Viděl jsem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Connecting Sentences with který Connect the following sentences with který. Remember to put který into the appropriate number and case. Vzor: Viděl jsem."— Transkript prezentace:

1 Connecting Sentences with který Connect the following sentences with který. Remember to put který into the appropriate number and case. Vzor: Viděl jsem studenta. Mluvili jsme o studentovi. Viděl jsem studenta, o kterém jsme mluvili. *Taken from Lesson 4, pg. 52, ex. 4 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Connecting Sentences with který 1. Potřebuju knihu. Knihu mám na koleji.

3 Connecting Sentences with který 1.Potřebuju knihu. Knihu mám na koleji. Potřebuju knihu, kterou mám na koleji.

4 Connecting Sentences with který 2. Jan má knihu. V knize je mnoho českých písní.

5 Connecting Sentences with který 2. Jan má knihu. V knize je mnoho českých písní. Jan má knihu, v které je mnoho českých písní.

6 Connecting Sentences with který 3. Studenti často dávají otázky o chybách. Dělají chyby.

7 Connecting Sentences with který 3. Studenti často dávají otázky o chybách. Dělají chyby. Studenti často dávají otázky o chybách, které dělají.

8 Connecting Sentences with který 4. Pracuje na historickém románě. Román bude o Josefině Bonapartové.

9 Connecting Sentences with který 4. Pracuje na historickém románě. Román bude o Josefině Bonapartové. Pracuje na historickém románě, který bude o Josefině Bonapartové.

10 Connecting Sentences with který 5. Pro ty studenty mají speciální střední školy. Studenti budou studovat na univerzitě.

11 Connecting Sentences with který 5. Pro ty studenty mají speciální střední školy. Studenti budou studovat na univerzitě. Pro ty studenty, kteří budou studovat na univerzitě, mají speciální střední školy.


Stáhnout ppt "Connecting Sentences with který Connect the following sentences with který. Remember to put který into the appropriate number and case. Vzor: Viděl jsem."

Podobné prezentace


Reklamy Google