Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Obchod DUMVY_32_INOVACE_EKU_337.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Obchod DUMVY_32_INOVACE_EKU_337."— Transkript prezentace:

1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Obchod DUMVY_32_INOVACE_EKU_337 TémaCelní režimy AutorIng. Lucie Daňková AnotaceVýklad Druh učebního materiáluPrezentace Věková skupina žáků (popř. ročník)2. ročník Časový rozsah40 minut Nutné technické vybaveníNotebook, dataprojektor, promítací plátno, Power Point

2 Celní režimy při dovozu Volný oběh Zboží bude dovozcem v EU spotřebováno nebo prodáno. Nepředpokládá se jeho návrat. Dočasné použití Zboží je zapůjčeno nebo najato od zahraniční osoby, nemění vlastníka. Režim je spojen s částečným osvobozením od cla.

3 Celní režimy při dovozu Aktivní zušlechťovací styk Zboží se na území EU přepracuje a pak se vyveze do třetích zemí. Přepracování pod celním dohledem Zboží je přepracováno ještě před proclením. Toto se používá, když po přepracování je nižší celní sazba nebo celní hodnota.

4 Celní režimy při dovozu Uskladňování v celních skladech Využívá se v situacích, kdy je třeba po vymezenou dobu skladovat zboží ze třetích zemí bez povinnosti úhrady cla. Tranzit Zboží je přepravováno přes území Společenství a nevzniká celní dluh.

5 Celní režimy při vývozu Vývoz Nepředpokládá, že by se zboží vrátilo zpět a nevzniká celní dluh. Pasivní zušlechťovací styk Zboží je vyvezeno, přepracováno a dovezeno zpět a propuštěno do volného oběhu. Tranzit

6 POUŽITÁ LITERATURA KLÍNSKÝ, P.; MÜNCH, O. Ekonomika pro obchodní akademie a ostatní střední školy 4. díl. 3. vyd. Praha: Eduko, 2010, 152 s. ISBN 978-80-87204-27-6 PETRŽELOVÁ, J. Maturitní otázky ekonomie.1. vyd. Praha: Fragment, 2008, 190s. ISBN 978-80-253-0598-0 ZLÁMAL, J.;MNDL, Z. Ekonomie nejen k maturitě 1. 2. vyd. Kralice na Hané:Comuter Media,s.r.o.,2008,128 s. ISBN 978-8086686-98-1


Stáhnout ppt "Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Obchod DUMVY_32_INOVACE_EKU_337."

Podobné prezentace


Reklamy Google