Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_07

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_07"— Transkript prezentace:

1 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_07
Název materiálu: Přítomný čas prostý – gramatická cvičení Tematická oblast: Angličtina 1. ročník – strojírenské obory Anotace: Přítomný čas prostý je jedním z běžně používaných časů v anglickém jazyce. Prezentace slouží k jeho procvičování. Cílem práce je vytvořit podpůrný materiál pro výuku studentů tříletých učebních oborů. Očekávaný výstup: Žák dovede vytvořit přítomný čas prostý, dovede vytvořit otázku, zápor a dovede čas správně používat. Klíčová slova: přítomný čas prostý, otázka, zápor  Metodika: Zpracovaný materiál slouží k procvičování přítomného času prostého. Prezentace může být rozeslána žákům elektronicky nebo ji lze prezentovat elektronicky ve výuce. Obor: tříleté učební obory Ročník: 1. Autor: Ing. Petr Kašpar Zpracováno dne: Prohlašuji, že při tvorbě výukového materiálu jsem respektoval(a) všeobecně užívané právní a morální zvyklosti, autorská a jiná práva třetích osob, zejména práva duševního vlastnictví (např. práva k obchodní firmě, autorská práva k software, k filmovým, hudebním a fotografickým dílům nebo práva k ochranným známkám) dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon). Nesu veškerou právní odpovědnost za obsah a původ svého díla.

2 Přítomný čas prostý – gramatická cvičení

3 Přítomný čas prostý – gramatická cvičení
Přeložte: my jdeme ona přichází oni kreslí on píše ty bydlíš já cestuji to pracuje

4 Přítomný čas prostý – gramatická cvičení
Správné řešení: my jdeme – we go ona přichází – she comes oni kreslí – they draw on píše – he writes ty bydlíš – you live já cestuji – I travel to pracuje – it works

5 Přítomný čas prostý – gramatická cvičení
Dejte sloveso do správného tvaru: 1. He (know) her. 2. We (go) to work. 3. She (draw) and (paint). 4. They (live) in Prague. 5. I (read) a book. 6. You (listen) to rock music. 7. We (walk) in the park. 8. Mother (love) her garden.

6 Přítomný čas prostý – gramatická cvičení
Správné řešení: 1. He knows her. 2. We go to work. 3. She draws and paints. 4. They live in Prague. 5. I read a book. 6. You listen to rock music. 7. We walk in the park. 8. Mother loves her garden.

7 Přítomný čas prostý – gramatická cvičení
Utvořte otázku: 1. it/ on Friday/start? 2. Tim/her/love? 3. take/they/photos? 4. walk/to work/you? 5. she/music/like/? 6. they/live/in the country?

8 Přítomný čas prostý – gramatická cvičení
Správné řešení: 1. Does it start on Friday? 2. Does Tim love her? 3. Do they take photos? 4. Do you walk to work? 5. Does she like music? 6. Do they live in the country?

9 Přítomný čas prostý – gramatická cvičení
Dejte do záporu: 1. She knows about it. 2. I like sport. 3. He goes to concert. 4. We write the book about our family. 5. You live in the country. 6. They visit parents. 7. She travels a lot.

10 Přítomný čas prostý – gramatická cvičení
Správné řešení: 1. She does not know about it. 2. I do not like sport. 3. He does not go to concert. 4. We do not write the book about our family. 5. You do not live in the country. 6. They do not visit parents. 7. She does not travel a lot.

11 Přítomný čas prostý – gramatická cvičení
Přeložte: 1. Oni uklízí pokoj. 2. My se potkáváme ve škole. 3. Víš to? 4. Ona nemá ráda zelí. 5. Kdy začíná kino? 6. Já neposlouchám džez. 7. Proč to děláš? 8. On chodí pěšky do práce.

12 Přítomný čas prostý – gramatická cvičení
Správné řešení: 1. They tidy a room. 2. We meet at school. 3. Do you know it? 4. She does not like cabbage. 5. When does cinema start? 6. I do not listen to jazz. 7. Why do you do it? 8. He walks to work.


Stáhnout ppt "Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_07"

Podobné prezentace


Reklamy Google