Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Den 21. 9. 2007 Základní škola Rokytnice Česká republika Vsetín.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Den 21. 9. 2007 Základní škola Rokytnice Česká republika Vsetín."— Transkript prezentace:

1 Den 21. 9. 2007 Základní škola Rokytnice Česká republika Vsetín

2 Slavnostní začátek Ráno jsme seznámili všechny žáky druhého stupně s projekty, které se tento den uskuteční. A to byly tyto: Mezinárodní den sázení stromů, pokus Eratosthenés a Mezinárodní den míru.

3 Naše stanoviště Starší ročníky si připravily různá stanoviště pro spolužáky a hosty: poznávání stromů podle listů a polínek, výroba papíru, zajímavosti o stromech, puzzle a vysvětlení principu Eratosthenova měření poledníku.

4 Pokus Eratosthenés Žáci 8. ročníku provedli pokus vypočítat obvod Země podle Eratosthena. Pokus byl velmi úspěšný a spolužáci s hosty se mnoho nového dozvěděli.

5 Oficiální zahájení Se uskutečnilo až odpoledne při představení. Byl přednesen proslov, žáci představili básně a úvahy z vlastní tvorby, zazpívaly a zahrály se písně, rozdaly se dary a přišel posel… :o)

6 Sázení stromů …přinesl zprávu, že již nastalo solární poledne a je tedy čas jít sázet stromy. S jedním nám pomohli vážení hosté a druhého se ujali žáci 7. B. Celkem jsme vysadili dva stromy a další dva přibudou v blízkých dnech.

7 Závěr K obnově Země jsme přispěli čtyřmi stromy. Aspoň o trochu více kyslíku a méně CO 2. Doufáme ve společný život těchto stromů ENO k Mezinárodního dnu míru.

8 Zpracování Všechny zážitky, dojmy a okamžiky jsme zaznamenali také do našich Rokytnických novin. Rozhovory s hosty, ankety, testy, vtipné okamžiky a další. Náš novinářský tým zvládl tento úkol obstojně.

9 Informace a zdroje Helena Galdová, 9. A Datum: 26.9.2007


Stáhnout ppt "Den 21. 9. 2007 Základní škola Rokytnice Česká republika Vsetín."

Podobné prezentace


Reklamy Google