Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 Nové procesory OB21-OP-EL-KONP-JANC-M-3-033

3 Procesory  Nové procesory firmy Intel se začaly prodávat v lednu 2010.  Tyto procesory mají kódové označení Clarkdale.  Jedná se o pět 32nm dvoujádrových procesorů, přičemž mají integrované grafické jádro s podporou pro DirectX10 a jsou určeny do patice LGA 1156.

4 Procesory Srovnání procesorů Intel Core i3 a Core i5

5 Procesory  Podporují tzv. Hyper-Threading, což znamená, že jsou teoreticky schopné zpracovávat až čtyři vlákna zároveň.  Disponují 4 MB L3 paměti a dual-channel DDR3-1333 MHz paměťovým řadičem.  Nový procesor Core i7 930 pracuje s frekvencí 2,86 GHz. Nabídne čtyři jádra a osm vláken, 8 MB L3 cache, integrovaný tříkanálový řadič pamětí a jeho TDP je stanoveno na 130 W.

6 Procesory  Procesory, označené jako Clarkdale, obsahují integrované grafické jádro a budou dostupné jak pro desktopové počítače, tak pro notebooky.  Desktopové procesory budou označeny jako Core i3 a Core i5, přičemž většina z nich bude mít TDP příjemných 73 W.  Ovšem model Core i5 661 trochu vybočuje z řady, má vyšší frekvenci integrovaného grafického jádra, konkrétně 900 MHz, což navyšuje jeho TDP na 87 W.

7 Procesory Srovnání procesorů Intel Core i5 a Core i7

8 Procesory  V testu srovnal PCLab procesor i9 s Core i7, Core i5, Core 2 Quad a Phenom II X4.  Všechny procesory byly kvůli porovnání taktovány na 2,8 GHz. Vydání Core i9 je plánováno na začátek roku 2010.

9 Procesory Porovnání parametrů nových procesorů firmy Intel

10 Procesory Procesory Intel Core i7 pro desktopové PC a pro notebooky do patice LGA 1156

11 Procesory  Architektura Intel Core vychází sama o sobě ze stejného základu jako Pentium II, Pentium III a Pentium M, tj. z architektury Pentium Pro.  V procesorech stavěných na architektuře NetBurst (např. Pentium 4, Pentium D) byla předností možnost přetaktování, kdežto technologie Core 2 klade důraz na kapacitu vyrovnávací paměti (cache) a výkon na instrukci (díky nižším frekvencím, nižšímu TDP a návrhu, jsou lepší na taktování). Velkou výhodou nové architektury je také nižší odběr elektrického proudu a tudíž i menší zahřívání.

12 Procesory  Firma AMD má na trhu v současnosti nejnovější procesory řady AMD Phenom™ II. I tyto procesory se vyznačují podporou paralelního zpracování (multitáskingu) a řízením spotřeby podobně jako procesory firmy Intel.  Vyznačují se 32 i 64 bitovou architekturou, paměťový řadič přenáší data rychlostí až 37 GB/s, sdílená L3 cache má 4 až 6 MB, L2 cache má kapacitu 512KB na jádro. Podpora pro operační paměť je pro DDR2 pro kmitočet na sběrnici až 1066 Mhz, šířka paměťové sběrnice je 128 bitů a řešení řízení spotřeby je též řešeno velmi dobré úrovni.

13 Procesory  Procesory mají i mnoho dalších výhodných parametrů.  Tyto procesory představují dobrou konkurenci procesorům firmy Intel.  Procesory řady AMD Phenom™ II představují další vývojový stupeň předcházející řady AMD Phenom a řady AMD Athlon II, případně řady AMD Athlon X2.

14  Děkuji za pozornost  Ing. Ladislav Jančařík

15 Literatura  M. Antošová, V. Davídek: Číslicová technika, KOPP České Budějovice 2008  http://www.svethardware.cz


Stáhnout ppt "Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google