Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: prezentace je určena pro žáky pátých ročníků seznámí se zde s tvarem slovesa “can“ v min. čase tvar minulého času could + tvar slovesa v záporu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: prezentace je určena pro žáky pátých ročníků seznámí se zde s tvarem slovesa “can“ v min. čase tvar minulého času could + tvar slovesa v záporu."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace: prezentace je určena pro žáky pátých ročníků seznámí se zde s tvarem slovesa “can“ v min. čase tvar minulého času could + tvar slovesa v záporu couldn´t tvar min. času could/couldn´t v otázce procvičení si jevů v konverzaci – tvoření vět pomocí obrázků

3

4 Let´s take: Canmocicanumětcan´t I can play football.I can´t play the piano.

5 Osoba modální sloveso významové sloveso Vzor slovosledu ve větě: Shecouldread. Platí pro všechny osoby stejně. 1.I could... 2.You could... 3.He, she, it could 1.We could... 2.You could... 3.They could... speak english

6 can čas přítomný- umím could čas minulý – uměl jsem Make sentences to pictures: Example: When I was about six, I could count. ski-running Make sentences with could.

7 can´t přítomný čas - neumím couldn´t minulý čas – neuměl jsem Make sentences with couldn´t. Example: You couldn´t speak English.

8 Question /otázka Youcoulddance. Couldyoudance?

9 Citace: www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Anotace: prezentace je určena pro žáky pátých ročníků seznámí se zde s tvarem slovesa “can“ v min. čase tvar minulého času could + tvar slovesa v záporu."

Podobné prezentace


Reklamy Google