Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Exponenciální rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Exponenciální rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785,"— Transkript prezentace:

1 Exponenciální rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Exponenciální rovnice Zopakujte si:

3 Exponenciální rovnice Exponenciální rovnice jsou rovnice, ve kterých se vyskytují mocniny s neznámou v exponentu. Při jejich řešení se řídíme větou: Pro všechna čísla x, y  R a každé a  R + - {1} platí: jestliže, potom.

4 Exponenciální rovnice Obě strany rovnice upravíme tak, aby byly vyjádřeny ve tvaru mocnin se stejným základem.

5 Exponenciální rovnice

6

7

8

9

10

11

12

13

14 Použijte substituci Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Exponenciální rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785,"

Podobné prezentace


Reklamy Google