Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Poslední Přemyslovci  Materiál je určen pro žáky 4.ročníku ZŠ.  Je zaměřen na osobnost Václava II. A Václava III.  Děti se formou videí „Dějiny udatného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Poslední Přemyslovci  Materiál je určen pro žáky 4.ročníku ZŠ.  Je zaměřen na osobnost Václava II. A Václava III.  Děti se formou videí „Dějiny udatného."— Transkript prezentace:

1

2 Poslední Přemyslovci

3  Materiál je určen pro žáky 4.ročníku ZŠ.  Je zaměřen na osobnost Václava II. A Václava III.  Děti se formou videí „Dějiny udatného národa českého“ seznamují s osobnostmi panovníků. Po shlédnutí je vždy připraven kontrolní kvíz.  Materiál je možno prezentovat na interaktivní tabuli.  V závěru materiálu je zařazen text na doplnění.

4  Kdo se stal poručníkem sedmiletého Václava II. ? http://dejiny.ceskatelevize.cz/ Díl : 30 česká šlechta Marco Polo markrabě Ota Braniborský drancovánícestování bratrovražedné boje Dříve než odpovíš na otázku, přiřaď PJ k osobám kvízu.

5  4. minutové video sboru z opery B. Smetany Braniboři v Čechách. http://www.youtube.com/watch?v=GrfuJjU RJcs

6  Václav II. Byl nejbohatším Přemyslovcem. Nechal razit stříbrné mince kterým se říkalo: České tolary Kutnohorské zlaťáky Pražské groše http://dejiny.ceskatelevize.cz/ Díl:31

7  Smrtí Václava III. vymřel rod Přemyslovců po meči. Kolik let bylo králi, když byl v Olomouci zavražděn? http://dejiny.ceskatelevize.cz/ Díl: 32 28 16 43

8 Poslední Přemyslovci.  Sedmiletý syn Přemysla Otakara II. …………... byl se svou matkou ……………. uvězněn na hradě ……........ a později vychováván v ………  Za jeho vlády se začalo těžit v ……… ………... stříbro. Nechal razit ceněné mince ……… ……….. České země začaly opět vzkvétat.  Jeho syn …………. … byl zavražděn v …………….  Rod ……………….. tak vymřel po …………….

9  Smetana.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 31. 1. 2008 [cit. 2012-04-09]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Smetana.jpghttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Smetana.jpg  Grossi pragenses revers.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 31. 3. 2007 [cit. 2012-04-09]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Grossi_pragenses_revers.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Grossi_pragenses_revers.jpg  Grossi pragenses avers.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 31. 3. 2007 [cit. 2012-04-09]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Grossi_pragenses_avers.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Grossi_pragenses_avers.jpg  Wenceslaus III of Bohemia statue.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 8. 2. 2008 [cit. 2012-04-09]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wenceslaus_III_of_Bohemia_statue.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wenceslaus_III_of_Bohemia_statue.jpg


Stáhnout ppt "Poslední Přemyslovci  Materiál je určen pro žáky 4.ročníku ZŠ.  Je zaměřen na osobnost Václava II. A Václava III.  Děti se formou videí „Dějiny udatného."

Podobné prezentace


Reklamy Google