Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice. Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice. Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout."— Transkript prezentace:

1 ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice

2 Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout si hrad Buchlov a zámek v Buchlovicích. D Ů LEŽITÉ INFORMACE: →termín odjezdu: 2.6.2009 →výběr zálohy: 227 Kč do 30.5.2009 odevzdat třídnímu učiteli jízdnéprohlí dka hradu prohlí dka zámku vstup do parku 150 Kč27 Kč40 Kč10 Kč Celkem: 227 Kč

3 PROGRAM :  8 00 – 8 15 hod: sraz před školou a odjezd na hrad Buchlov  9 15 hod: příjezd na hrad Buchlov 9 15 – 9 50 hod: přestávka na svačinu  10 00 – 11 30 hod: prohlídka hradu Buchlov  11 30 – 12 00 hod : odjezd do Buchlovic  12 00 – 12 30 hod: přestávka na oběd  12 30 – 13 00 hod: prohlídka zámku  13 00 – 13 45 hod : prohlídka zámeckého parku  13 45 – 14 30 hod: rozchod na náměstí  14 30 hod : odjezd do Dubňan  15 15 – 15 30 hod :příjezd k ZŠ Dubňany VZÍT SI S SEBOU: Sportovní oblečení, vydatnou svačinu, pití, pláštěnku, igelitový sáček, tabletku proti nevolnosti, sportovní obuv, drobné kapesné A NEZAPOMEŇTE PŘIBALIT DOBROU NÁLADU A ÚSMĚV!!

4 HRAD BUCHLOV Hrad byl postaven kolem 13.století na skalnatém hřebenu osamělého kopce. Jeho hlavním úkolem bylo střežit stezku vedoucí přes Chřiby. Hrad byl postaven kolem 13.století na skalnatém hřebenu osamělého kopce. Jeho hlavním úkolem bylo střežit stezku vedoucí přes Chřiby. Hrad byl zajištěn hradbami a dvěma hranolovými věžemi. Hrad byl zajištěn hradbami a dvěma hranolovými věžemi.

5 Vstup do nádvoří hradu Předhradí v prostoru druhého nádvoří bylo opevněno, dochovala se pouze dělostřelecká bašta v jihovýchodním nároží dnes zvaná Andělka.Hrad byl často dáván do zástavy šlechticům, proto měl mnoho majitelů.Prvními držiteli byli Lichtenštejnové. Předhradí v prostoru druhého nádvoří bylo opevněno, dochovala se pouze dělostřelecká bašta v jihovýchodním nároží dnes zvaná Andělka.Hrad byl často dáván do zástavy šlechticům, proto měl mnoho majitelů.Prvními držiteli byli Lichtenštejnové.

6 Rytířský sál Na konci 15. století vlastnili hrad páni z Cimburka, za kterých byl vystavěn v pozdně gotickém slohu reprezentační rytířský sál. Na konci 15. století vlastnili hrad páni z Cimburka, za kterých byl vystavěn v pozdně gotickém slohu reprezentační rytířský sál.

7 ZÁMEK BUCHLOVICE Zámek vznikl na přelomu 17. a 18. století,kdy ho nechal Jan Dětřich z Petřvaldu postavit pro svoji italskou manželku Eleonoru,které se nelíbilo na Buchlově a toužila po teplých místnostech. Zámek vznikl na přelomu 17. a 18. století,kdy ho nechal Jan Dětřich z Petřvaldu postavit pro svoji italskou manželku Eleonoru,které se nelíbilo na Buchlově a toužila po teplých místnostech.

8 Nádvoří Buchlovic Barokní zámek byl vystaven ve stylu římské vily.Byl zřízen v italském stylu a postaven na odstupňovaných terasách.Petřvaldové měli ve znaku pávy,kteří se volně procházeli na nádvoří zámku a v přilehlém parku. Barokní zámek byl vystaven ve stylu římské vily.Byl zřízen v italském stylu a postaven na odstupňovaných terasách.Petřvaldové měli ve znaku pávy,kteří se volně procházeli na nádvoří zámku a v přilehlém parku.

9 Hudební sál a fresky Převládá barokní sloh a bohatá štukatura.Ústředním prostorem zámku je tzv.Hudební sál, jenž má oválný půdorys. Sál je vyzdoben četnými freskami,znázorňující alegorie čtyř ročních období a čtyř živlů.

10 Zámecký park Okolí zámku zkrášluje rozsáhlý anglický park,který vznikl začátkem 18. století.Eleonora z Petřvaldu odkázala zámek svému synovci Leopoldu I. Berchtoldovi.Ten spolu se svým nevlastním bratrem Bedřichem nechal v parku vysázet spoustu vzácných dřevin. Okolí zámku zkrášluje rozsáhlý anglický park,který vznikl začátkem 18. století.Eleonora z Petřvaldu odkázala zámek svému synovci Leopoldu I. Berchtoldovi.Ten spolu se svým nevlastním bratrem Bedřichem nechal v parku vysázet spoustu vzácných dřevin.

11 VÝLET KONČÍ…

12


Stáhnout ppt "ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice. Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout."

Podobné prezentace


Reklamy Google