Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí"— Transkript prezentace:

1 REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
Vranovská přehrada Byla vystavěna v letech , plocha jezera je 765 ha, max. hloubka 58 m, stálý objem zadržované vody je 31,5 mil. m3. Hráz je vysoká 59,9 m a vzduté vody zaplavily 30 km údolí podobného charakteru jako má údolí Dyje v NP Podyjí. Nádrž slouží pro výrobu el. energie, pro závlahy a jako zdroj pitné vody pro Třebíčsko. Vyhledávané letní rekreační středisko. Špičkování elektrárny způsobuje kolísání hladiny pod přehradou. Voda, která je vypouštěna ze dna nádrže, je velmi studená, takže pod přehradou vzniklo tzv. druhotné pstruhové pásmo a mnohé vzácné druhy původního pásma parmového z Dyje vymizely.

2 Kde nás najdete

3 Vybavení rekreačního zařízení
Velká chata s kuchyní a společenskou místností Šest chatek po čtyřech postelích Správcovská chata

4 Jak to vypadá uvnitř Chatka Kuchyň Společenská místnost

5 Sociální zařízení

6 Sportovní vyžití

7 Výlety

8 Příroda

9 Rybáři zde mohou chytat ryby, jak na řece, tak i na přehradě.
Středisko se nachází u vesnice Podhradí na řece Dyji, v těsné blízkosti Vranovské přehrady. K dispozici je 6 chatek se čtyřmi lůžky, velká kuchyně se dvěma sporáky a lednicemi, mikrovlnná trouba a dostatek veškerého nádobí. Dále je zde společenská místnost s pingpongovým stolem, kulečníkem, stolním fotbalem a další sportovní nářadí. Co se jídla týče, můžete si vařit sami, nebo si lze objednat obědy v blízkém rekreačním středisku nebo pohostinství. Rybáři zde mohou chytat ryby, jak na řece, tak i na přehradě. Koupat se dá ve vesnici na splavu, kde se také dají pronajmout tenisové kurty, nebo si můžete zajet na pláž u hráze Vranovské přehrady. Pro toho, kdo má rád turistiku jak pěší tak i na kole, je zde spousta vyznačených stezek okolo celé přehrady a v Národním parku Podyjí, jak na české, tak i rakouské straně. Když vám nebude přát sluníčko, máte možnost navštívit zříceniny hradu Cornštejna u Lančova a Frenštejna nad vesnicí Podhradí. Další výlety je možné směřovat na překrásný zámek ve Vranově a hrad Bítov, i s malou zoologickou zahradou určenou spíše dětem. Domnívám se, že nabídka, kterou jsem vám zde jen v kostce předestřel, je dostatečně pestrá a zajímavá pro každého, kdo by chtěl strávit klidnou dovolenou v krásné přírodě.

10 Jednotlivé turnusy jsou týdenní a uskuteční se v těchto termínech:
1. turnus: turnus: 2. turnus: turnus: 3. turnus: turnus: po naplnění všech termínů bude otevřen 7.turnus: - přihlásit se na rekreaci je možné u pana Štefana Papaly na tel. čísle: nebo em: - cena za chatku pro 4 osoby na celý týden je stanovena na 2 300 Kč,- - nástup na rekreaci je vždy v sobotu, a to od 14,00 hod., ukončení pobytu pak další sobotu s odjezdem nejpozději do11,00 hod. - dopravu si zajišťuje každý sám


Stáhnout ppt "REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí"

Podobné prezentace


Reklamy Google